Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων» που διοργάνωσε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά το βράδυ τη Δευτέρας 18 Ιουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Κομπότι.
Η ημερίδα είχε ως στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στην προστασία αλλά και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, όπως επίσης και την ενημέρωσή τους για τις υποχρεώσεις που έχουν ως ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση αναφέρθηκε στις δράσεις του δήμου όπως επίσης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ Α’ βαθμού, που αν και έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, λόγω έλλειψης προσωπικού και τεχνικών μέσων, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον μέγιστο βαθμό.
Ταυτόχρονα, η κα Βαβέτση αναφέρθηκε στην κατασκευή καταφυγίου που σχεδιάζει να κατασκευάσει ο δήμος σε δημοτική έκταση στη θέση Στρογγυλή που βρίσκεται ανάμεσα σε Αμφιθέα και Νεοχωράκι, ένα καταφύγιο που όπως δήλωσε η ίδια «θα λύσει ορισμένα προβλήματα μόνο όμως εάν στελεχωθεί σωστά.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, κα Μαρία Τζουβάρα, αφού εξήρε την προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος Νικολάου Σκουφά με τον οποίο όπως τόνισε «υπάρχει άριστη συνεργασία», επικεντρώθηκε στις προσπάθειες που γίνονται να αλλάξει η νοοτροπία του πληθυσμού όσον αφορά στα ζώα, αδέσποτα ή δεσποζόμενα.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, υπαστυνόμος Β κ. Χρήστος Σχισμένος, ανέλυσε την υπάρχουσα νομοθεσία, και έλυσε απορίες σχετικά με τις αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ πάνω στο ζήτημα. Όπως είπε ο κ. Σχισμένος, σύντομα , οι κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις, θα διαθέτουν ειδικές ομάδες που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την προστασία των ζώων.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων, διαπιστώσεων και προτάσεων μεταξύ του κοινού που έδωσε το παρόν στην ημερίδα και των ομιλητών.
Να σημειωθεί επίσης ότι η κα Βαβέτση τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις με επίκεντρο τα σχολεία του δήμου Νικολάου Σκουφά που θα έχουν ως αντικείμενο την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω στο θέμα της φιλοζωίας και της σωστής διαχείρισης των ζώων γενικότερα.