“Τις τελευταίες ημέρες γίναμε αποδέκτες καταγγελιών, ύβρεων και συκοφαντικών δημοσιευμάτων από συγκεκριμένους «φιλοζωους» σχετικά με συμβάν που έλαβε χώρα στις 21/6/2022.
Μας λυπεί ιδιαιτέρως το γεγονός, ότι διαστρεβλώθηκε η αλήθεια με ανυπόστατες δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία ως σκοπό είχαν να πλήξουν τη δημοτική αρχή αλλά και τις υπηρεσίες του δήμου.
Ειδικότερα δε, εξαιτίας του παραλογισμού κάποιων, αναστατώθηκαν άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται για τα ζώα και δημιουργήθηκε μια απίστευτη αναστάτωση στις υπηρεσίες του δήμου, που με πενιχρά μέσα και ελλιπές προσωπικό κάνει ό,τι είναι δυνατό για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
Η εξαφάνιση των συγκεκριμένων κουταβιών και της σκυλίτσας και η…επιστροφή τους ύστερα από την υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, μας έχει πραγματικά προβληματίσει
Από την πρώτη στιγμή βεβαίως ενημερώθηκε για το συμβάν το Φιλοζωϊκό Σωματείο, το Α. Τ. Άρτας και ο εισαγγελέας.
Σας γνωρίζουμε ότι η σκυλίτσα μαζί με τα 9 νεογέννητα κουταβάκια φυλάσσεται σε ιδιωτικό χώρο.
Μόλις παρέλθει η περίοδος απογαλακτισμού των κουταβιών, ο δήμος μας θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υιοθεσία των ζώων.
Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές του δήμου για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και το φιλοζωικό σωματείο Αρτας”.

Η Δήμαρχος Ν. Σκουφά
Ροζίνα Βαβέτση