Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου με τίτλο: “Συμμαχία Γενεών για την πρόληψη της χρήσης πλαστικών και την αντικατάσταση της χρήσης των πλαστικών μιας χρήσης στο Δήμο του Νικολάου Σκουφά”.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Νικολάου Σκουφά με το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο».

Στο τουριστικό περίπτερο του δήμου, στον λόφο Κορακοφωλιάς στο Πέτα, έγινε η αρχική ενημέρωση για τη δράση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, με στόχο την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή της, η Δήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ορθή διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί στόχο για όλους μας, πολίτες, φορείς, εκπαίδευση και εμάς ως Δημοτική Αρχή ιδιαίτερα.
Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας. Οφείλουμε να το προστατεύουμε και να το φροντίζουμε».

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής ο οποίος τόνισε τη σημασία τέτοιων ενεργειών για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ την αναλυτική παρουσίαση της δράσης πραγματοποίησαν οι κ. Στέφανος Πανακούλιας, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, και Θεόδωρος Πατσουλές, συντονιστής του έργου για το Διεθνές Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων διευθυντές και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ν. Σκουφά, καθώς το ενδιαφέρον και η προσπάθεια εστιάζεται σε μεγάλο βαθμό στην διαμόρφωση μιας μελλοντικής κουλτούρας που θα προστατεύει το περιβάλλον.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε διεξοδική συζήτηση όπου τέθηκαν προβληματισμοί αλλά και ιδέες για το πως θα επιτευχθεί ο στόχος της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και πως θα εκπαιδευτούν τα παιδιά σωστά, ώστε να μεταλαμπαδεύσουν με τη σειρά τους στην επόμενη γενιά, τα όσα θα μάθουν από τη συγκεκριμένη προσπάθεια.