Υπό την παρουσία του τέως προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου,
το πρωί της 16ης Αυγούστου, τιμήθηκε η μνήμη των 317 θυμάτων των Ναζί, με μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο μνημείο στο Κομμένο.
Παρουσία των τελευταίων επιζώντων εκείνης της θηριωδίας, αρχικά πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου και ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το Ηρώο.
Η εκδήλωση μνήμης συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό της Δημάρχου Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνας Βαβέτση, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τέως πρόεδρος της Ε.Δ κ. Παυλόπουλος, ο οποίος στάθηκε στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.
Ακολούθησε το προσκλητήριο των νεκρών με την ανάγνωση των ονομάτων των θυμάτων και στη συνέχεια η κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της κατάθεσης στεφάνου από τους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος.
Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές Άρτας κ. Όλγα Γεροβασίλη και κ. Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ Δημήτρης Βαρέλης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, κ. Θανάσης Παπαδόπουλος,   εκπρόσωποι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Sibylla Bendig.