Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20/06, η ημερίδα «Κυκλική Οικονομία, Μηδενική Ρύπανση και Βιοποικιλότητα – Σχέδιο δράσης και νέες προοπτικές» που διοργάνωσε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ.

Η ημερίδα διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος,  στο πλαίσιο της «Πράσινης Εβδομάδας – EU GREEN WEEK 2022».

Tο παρόν έδωσαν δήμαρχοι από διάφορα σημεία της Ελλάδας όπου παρουσίασαν τις δράσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Χαιρετισμό στους καλεσμένους απηύθυνε η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση, ενώ μεταξύ των βασικών ομιλητών ήταν και ο  πρόεδρος του «Πράσινου Ταμείου» κ. Στάθης Σταθόπουλος. Το συντονισμό της ημερίδας είχε ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ κ. Σταύρος Μηλιώνης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, βραβεύτηκε με το GREEN AWARD 2021 με αφορμή την συμμετοχή του στην περσινή «Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα», για τις δράσεις του που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μέσω των μεγάλων έργων υποδομών που υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται υπό κατασκευή.

Για τις «πράσινες» δράσεις τους, βραβεύτηκαν επίσης οι Δήμοι Βόρειας Κέρκυρας, Σπάρτης, Ηρακλείου Αττικής, Αλμυρού, Λευκάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Δομοκού, Ραφήνας – Πικερμίου και Λίμνης Πλαστήρα.