Την έντονη αντίθεσή της στο να κλείσουν τα ΕΛ.ΤΑ στο Κομπότι εκφράζει η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση με επιστολή την οποία απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών, τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ και του Υπερταμείου, στους Βουλευτές Νομού Άρτας, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Άρτας.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο πολλών ταχυδρομικών γραφείων, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του, μεταξύ αυτών και του καταστήματος Κομποτίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Ωστόσο τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις και αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα την επίλυση προβλημάτων και ενός καλά επεξεργασμένου σχεδίου και όχι να μετακυλούν τις επιπτώσεις στους πολίτες, προκαλώντας ανησυχίες και αντιδράσεις.
Το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του καταστήματος Κομποτίου μας βρίσκει εντελώς αντίθετους καθώς έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Κομποτίου, όσο και των όμορων περιοχών – Νομών που αυτό εξυπηρετεί.
Το Ταχυδρομείο Κομποτίου λειτουργεί επί σειρά ετών κοντά στην κεντρική πλατεία Κομποτίου, με συνεχή ροή πελατών και κατά συνέπεια συναλλαγών και δεν επιβαρύνει τους κατοίκους με έξοδα και μετακινήσεις στην πόλη της Άρτας. Επιπλέον εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ατόμων τρίτης ηλικίας οι οποίοι δεν δύναται να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή, καθώς κάτι τέτοιο συνεπάγεται ταλαιπωρία, χρόνο και κόστος.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφασή σας, καθώς πρόκειται για μία κερδοφόρα επιχείρηση και το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας της θα προκαλέσει τεράστια κοινωνικοοικονομικά προβλήματα τόσο στο Κομπότι όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
Είμαστε στη διάθεσή σας για συζήτηση και συνεργασία για την εξεύρεση μιας λύσης ευρείας αποδοχής προς όφελος των εξυπηρετούμενων πολιτών”.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

ΒΑΒΕΤΣΗ ΡΟΖΙΝΑ