Απάντηση της Δημάρχου του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Ροζίνας Βαβέτση στον Αντιπεριφερειάρχη Αρτας κ. Βασίλη Ψαθά σχετικά με την ευθύνη συντήρησης της Ε.Ο στο ύψος της Αμφιθέας: 

 

 

“Με έκπληξη διάβασα το δημοσίευμα του κ. Αντιπεριφερειάρχη Άρτας που αφορά στην πολυσυζητημένη περιοχή της Αμφιθέας του δήμου Ν. Σκουφά.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρεται στο ΦΕΚ 690/ 04-032020 περί αρμοδιοτήτων και ισχυρίζεται ότι την ευθύνη συντήρησης της εν λόγο οδού από το 2020 και μετά την έχει ο δήμος διότι η Αμφιθέα είναι οικισμός.
Παραθέτω λοιπόν το ΦΕΚ που λέει ξεκάθαρα ότι η αρμοδιότητα ανήκει στην περιφέρεια και μόνο όπου υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια επεμβαίνει ο δήμος.
Να ενημερώσω τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι η Αμφιθέα είναι οικισμός αλλά το εγκεκριμένο σχέδιο σταματά πολύ πριν τον περιβόητο δρόμο.
Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει ζητηθεί και με το υπ. αρ. 3912 29-07-2019 έγγραφο του Δήμου Ν. Σκουφά αλλά και με το 7048 10-09-2019 η παρέμβαση και η βελτίωση της συγκεκριμένης Ε.Ο που διαπερνά και την Αμφιθέα.
Λυπάμαι πραγματικά πολύ, και πιστεύω ότι θα ήταν σοφότερο ακόμη και τώρα, αντί να μεταφέρει ευθύνες, να προβεί στον εκσυγχρονισμό της Ε.Ο που αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο του δήμου όσο και των κατοίκων της περιοχής”.