Ο Φάρος της Κόπραινας είναι ένας από τους 29 – σε πανελλαδικό επίπεδο – που θα είναι ανοικτός για το κοινό την 20η Αυγούστου, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Φάρων», όπως αυτή έχει καθιερωθεί από το 2003.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημασία και την ιστορία αυτών των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως επίσης και των υπόλοιπων συστημάτων που αφορούν στην διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου για ασφαλέστερη δυνατή ναυσιπλοΐα.
Ο Φάρος της Κόπραινας θα είναι επισκέψιμος την Κυριακή 20 Αυγούστου από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ.
Εκτός από τον Φάρο της Κόπραινας, ανοικτοί για το κοινό θα είναι την ίδια ημέρα και οι Φάροι σε Δουκάτο Λευκάδας, Σχινάρι Ζακύνθου, Γερόγομπο Κεφαλονιάς, Λάκκα Παξών, Αγ. Νικόλαο Κέας, Ακρωτήρι Θήρας, Αρκίτσα Φθιώτιδας, Μουδάρι Κυθήρων, Βρυσάκι Λαυρίου, Γουρούνι Σκοπέλου, Δρέπανο Χανίων, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Καστρί Οθωνών, Κρανάη Γυθείου, Μεγάλο Έμβολο Θεσσαλονίκης, Μελαγκάβι Λουτρακίου, Πλάκα Λήμνου, Κόρακα Πάρου, Κοκκινόπουλο Ψαρών, Αλεξανδρούπολη, Ταίναρο Λακωνίας, Κακή Κεφαλή Χαλκίδας, Μονεμβασιά Λακωνίας, Βασιλίνα Εύβοιας, Πάππα Ικαρίας, Σπαθί Σερίφου, Κατάκολο Ηλείας και Κόγχη Σαλαμίνας.