Παραλίες Ράμμα, Κόπραινα και Πλατανάκι

 

Ο πανέμορφος τόπος στον οποίο ζούμε διαθέτει τα πάντα.
Βουνό, ποτάμι, λίμνη και θάλασσα.
Κι αφού έχουμε θάλασσα, έχουμε και παραλίες.
Πρόκειται για τις παραλίες Ράμμα, Κόπραινα και Πλατανάκι που βρέχονται από τα νερά του Αμβρακικού κόλπου και χαρίζουν μια μοναδική φυσιογνωμία όσον αφορά στη μορφολογία και το τοπίο που συνθέτει την περιοχή μας.

Η παραλία Ράμμα αποτελεί στην ουσία τη συνέχεια της παραλίας του Μενιδίου. Είναι μια από τις ελάχιστες παραλίες, σε πανελλαδικό επίπεδο, που από τη μια της πλευρά ακουμπά στη θάλασσα κι από την πίσω πλευρά της βρίσκεται μια λιμνοθάλασσα.
Συγκεκριμένα, είναι η λιμνοθάλασσα του Άγριλου, μια από τις 20 ακέραιες λιμνοθάλασσες, που διαθέτει ο Αμβρακικός Κόλπος.
Η παραλία Ράμμα είναι μια μη οργανωμένη παραλία που προσφέρει πάντως στιγμές χαλάρωσης για όσους προτιμούν την ηρεμία και μια σχετική απομόνωση.
Θεωρείται πως τα νερά εκεί είναι από τα πιο καθαρά σε ολόκληρο τον Αμβρακικό, καθώς τα θαλάσσια ρεύματα βοηθούν στην ανακύκλωση των υδάτων στο συγκεκριμένο σημείο.
Τα τελευταία χρόνια με διάφορες παρεμβάσεις
Η παραλία έχει εμπλουτιστεί με ορισμένες μικρο-ανέσεις όπως ντουζιέρες για τους λουόμενους αλλά και ομπρέλες.


 

Η παραλία Πλατανάκι είναι ανάμεσα στην Κορωνησία και την Κόπραινα και βρίσκεται πέντε περίπου χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Νεοχωρίου.
Η πρόσβαση στο σημείο είναι πάρα πολύ εύκολη και τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί προορισμό πολλών επισκεπτών.
Η παραλία αυτή ουσιαστικά είναι μια στενή λωρίδα εδάφους που βρέχεται από τα νερά του Αμβρακικού από τη μια της πλευρά κι από τη λιμνοθάλασσα Κόφτα – Παλιομπούκα από την άλλη.
Κάθετα από την παραλία βρίσκεται ένα κανάλι στο οποίο βρίσκουν μέρος να αράξουν μικρά αλιευτικά σκάφη και ψαρόβαρκες.
Αν και η παραλία δεν θεωρείται οργανωμένη πλαζ, για την άνεση όσων την επισκέπτονται, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά έχει κατασκευάσει ένα κιόσκι, παγκάκια ενώ έχει τοποθετήσει παράλληλα και ομπρέλες για τους λουόμενους.


 

Η παραλία της Κόπραινας, είναι το τελευταίο δημιούργημα του Δήμου Νικολάου Σκουφά υπό την έννοια ότι πρόσφατα άρχισε να αξιοποιείται με διάφορες μικρές παρεμβάσεις.
Στόχος είναι να αποτελέσει ένα φιλόξενο μέρος για όσους θέλουν να συνδυάσουν μια καλοκαιρινή βόλτα και να απολαύσουν τη ζεστή θάλασσα του Αμβρακικού, δίπλα σε ένα μαγευτικό τοπίο με μεγάλη ιστορία.
Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο νέο λιμάνι, και ένα χιλιόμετρο περίπου μακριά από τον Φάρο που δεσπόζει στην περιοχή. Και σε αυτή την παραλία ο δήμος έχει τοποθετήσει ομπρέλες για τους επισκέπτες.

 

Address:

Κομπότι
Κομπότι
470 40
Ελλάδα