Λιμάνι Κόπραινας

 

Στη βόρεια όχθη του Αμβρακικού κόλπου και σε απόσταση μιας «ανάσας» από τον Βωβό ποταμό που κυλά ήρεμα προς τον τελικό του προορισμό, βρίσκεται το νέο λιμάνι της Κόπραινας.
Πρόκειται για ένα στολίδι του Αμβρακικού που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του.

Το νέο λιμάνι είναι ένα σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο, ικανό όμως να φιλοξενεί παράλληλα και κότερα όπως και μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά τουριστικά σκάφη.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η περιοχή να βρίσκεται πλέον στον τουριστικό χάρτη ταξιδιωτών που επιλέγουν αυτό το ασφαλές καταφύγιο για να απολαύσουν το μοναδικό κι εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής, μακριά από τα πολύβουα μέρη.

Το λιμάνι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσήνεμο μόλο μήκους 1.700 μέτρων, υπήνεμο μόλο 120 μέτρων, πλωτό προβλήτα, ηλεκτροφωτισμούς κρηπιδωμάτων και μόλων αλλά και εγκαταστάσεις πυρόσβεσης και περισυλλογής καταλοίπων.

Η θέση του βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο που δέσποζε στο παρελθόν το ιστορικό λιμάνι της Κόπραινας, αναβιώνοντας έτσι την μακρά παράδοση της περιοχής που την ήθελε κάποτε να είναι το βασικό κέντρο διακίνησης αγαθών αλλά και ανθρώπων ολόκληρου του Νομού Άρτας κι όχι μόνο.

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από το λιμάνι, εξακολουθεί να λειτουργεί και να κατευθύνει με ασφάλεια τα σκάφη στον προορισμός τους και ο ιστορικός Φάρος της Κόπραινας.

Address:

Κόπραινα
470 41
Ελλάδα