Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νικολάου Σκουφά εκφράζει την ικανοποίησή της για την προκήρυξη τριών (3) θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού για την επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άραχθου, στην Κόπραινα, καθώς αποτελεί ευόδωση των πρωτοβουλιών και προσπαθειών  που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της.

Θυμίζουμε ότι το ΚΠΕ Αράχθου, που άρχισε να λειτουργεί από το Δεκέμβρη του 2003 επί Δημαρχίας Κώστα Παπασιώζου, ανέστειλε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2023 λόγω έλλειψης προσωπικού,   γεγονός που  προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της νέας Δημοτικής Αρχής  αλλά και των Συλλογικών Φορέων του Δήμου Ν. Σκουφά, ώστε να στελεχωθεί και να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, ευελπιστούμε ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα βρει το ΚΠΕ Αράχθου σε πλήρη λειτουργία,  έτοιμο να επιτελέσει τον σημαντικό του ρόλο στην ανάδειξη της φυσικής ιστορίας της περιοχής  μας  ώστε να αποτελέσει ξανά πόλο έλξης  για τους επισκέπτες  και τους μαθητές των σχολείων που το περιηγούνται σε καθημερινή βάση.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι Δήμος Νικολάου Σκουφά  θα παρέχει  κάθε στήριξη για την συντήρηση των κτιριακών υποδομών  και του περιβάλλοντα χώρου του ΚΠΕ ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του.