Δελτία Τύπου

Καμπάνια ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Ν. Σκουφά

Καμπάνια ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Ν. Σκουφά

Το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, διοργανώνει ημερήσια καμπάνια ενημέρωσης για το κοινό, με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Για το λόγο αυτό, η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Κομποτίου, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Αρνητικός ο Δήμος Ν. Σκουφά με το κλείσιμο Ολιγομελών Τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού

Αρνητικός ο Δήμος Ν. Σκουφά με το κλείσιμο Ολιγομελών Τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού

 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τους Διευθυντές της Β΄θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας ότι το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει το κλείσιμο Ολιγομελών Τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού και μάλιστα εν αναμονή της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου.
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας μας βρίσκει αντίθετους, καθώς, αφενός αποδυναμώνονται περιφερειακά σχολεία, αφετέρου διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου καθώς και η ψυχολογία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου που ξαφνικά, εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων καλούνται να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον.
Με επιστολή μας ενημερώσαμε την Υπουργό και ευελπιστούμε ότι θα επιληφθεί του θέματος και θα δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο Δήμος Ν. Σκουφά (27/08)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο Δήμος Ν. Σκουφά (27/08)

Η ισχυρή ανεμοθύελλα σε συνδυασμό με την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε απ΄ άκρη σε άκρη τον Δήμο Νικολάου Σκουφά την Πέμπτη 26 Αυγούστου, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε δημοτικές εγκαταστάσεις και υποδομές, οικίες και κτηνοτροφικές αλλά και πτηνοτροφικές μονάδες.

Πάρα πολλά δέντρα ξηλώθηκαν, στύλοι της ΔΕΗ κατέρρευσαν, κόπηκαν ηλεκτροφόρα καλώδια χαμηλής τάσης με αποτέλεσμα πολλά χωρία να βρίσκονται ακόμα εκτός δικτύου, αγροτικοί δρόμοι υπέστησαν ζημιές, προκλήθηκαν σοβαρές βλάβες σε αντλιοστάσια και δίκτυα ύδρευσης, ξηλώθηκαν σκεπές και έσπασαν παράθυρα και πόρτες σε οικίες αλλά και σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις, ενώ και κτηνοτροφικές αλλά και πτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου, υπέστησαν επίσης σημαντικές ζημιές.
Οι καταστροφές που έχουν καταγραφεί αφορούν

Διαβάστε περισσότερα...

Τελετή μνήμης ολοκαυτώματος Κομμένου - 2021

Τελετή μνήμης ολοκαυτώματος Κομμένου - 2021

Oι μνήμες από την άνανδρη σφαγή 317 συνανθρώπων μας από τους Γερμανούς εισβολείς στο μαρτυρικό Κομμένο, παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.

Την Δευτέρα, το πρωί της 16ης Αυγούστου, τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας με μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο μνημείο στο Κομμένο.

Οι νέες διατάξεις για τη χρήση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων που ανήκουν στους ΟΤΑ, από τους συλλόγους

Οι νέες διατάξεις για τη χρήση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων που ανήκουν στους ΟΤΑ, από τους συλλόγους


Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, ενημερώνει τους συλλόγους που εδρεύουν στην περιοχή μας ότι:
Η παράγραφος 2 του άρθρου 66 του νόμου 4735/2020, όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 65 του νόμου 4809/2021, και που θα αρχίσει να ισχύει την 1η Σεπτεμβρίου, ορίζει:
« Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του αρ.8 του ν.2725/1999 και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του αρ.142 του ν.4714/2020, ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού.»

Τα σωματεία του Δήμου Νικολάου Σκουφά, καλούνται να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα όσον αφορά στη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων από την 1η Σεπτεμβρίου του 2021.

Περισσότερα Άρθρα...