Συναντήσεις του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά

Επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε την Τετάρτη (5/4) ο Δήμαρχος Δήμου Νικολάου Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης και ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας , όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο και με το Γενικό Γραμματέα για θέματα Ενέργειας και Ορυκτών πρώτων υλών, Μιχάλη Βερροιόπουλο .

   Στη συνάντηση με τον κ. Σταθάκη και κ. Βερροιόπουλο συζητήθηκε το σημαντικό θέμα της ανάδειξης και της προοπτικής εκμετάλλευσης του Γεωθερμικού Πεδίου Συκεών.

    Στη συνάντηση με τον κ. Φάμελλο έγινε εκτενής αναφορά στις μελέτες που έχουν εκπονηθεί και αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους υδροβιότοπους της χώρας μας αλλά και της Μεσογείου, με σημαντική οικονομική και περιβαλλοντική σημασία.

   Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής και ειδικότερα η ανάγκη για την αντικατάστασή του που θα έχει ως συνέπεια τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

   Πρόκειται για ώριμες μελέτες του Δήμου Ν. Σκουφά για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Τ. Κ Μαρκινιάδας της Δ.Ε. Πέτα, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Άνω Αγίων Αναργύρων και Αμφιθέας, καθώς και για βελτιωτικές παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Σελλάδων και Τ.Κ. Κομποτίου. Ταυτόχρονα συζητήθηκε και το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου στην Κόπραινα, έργο για το οποίο έχει εκφραστεί η βούληση από όλα τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσει η υλοποίησή του.

   Με σχεδιασμό και συντονισμένη προσπάθεια διεκδικούμε την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και αναδεικνύουμε τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής, ώστε να αναζητηθούν οι πιο πρόσφορες λύσεις για την προώθησή τους.

                  

                                                                   Ο Δήμαρχος

                                                    Ευστάθιος Γιαννούλης