Σε συνέχεια της κοινής Υπουργικής απόφασης για την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, ενημερώνουμε ότι οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από το δήμο μας για το τριήμερο, ματαιώνονται επίσης.
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά ευχαριστεί τους πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν με μεράκι όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπογράφεται από τους υπουργούς Βασίλη Κικίλια, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ισχύουν τα εξής:
Ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με την από 27.2/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, COVID-19. Καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ) και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται, να συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της. Η μη συμμόρφωση επισύρει της συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμούς της διάδοσης κορωνοϊού» (ΦΕΚ Α' 42). Η παράγραφος 6 του πρώτου άρθρου της ΠΝΠ αναφέρει πως, όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

________________________________