Δελτία Τύπου

Καθαρισμοί και αποψιλώσεις ιδιοκτησιών

Καθαρισμοί και αποψιλώσεις ιδιοκτησιών

Ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά καλεί τους ιδιοκτήτες ή με οποιονδήποτε τρόπο νομείς οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν στον καθαρισμό τους.

Καταστροφές και πλημμύρες στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

Καταστροφές και πλημμύρες στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο Δήμος Νικολάου Σκουφά μετά από τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν, σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου το τελευταίο 24ωρο, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν εντοπιστεί στη Δ. Ε Πέτα.
Στον ορεινό όγκο έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις, ενώ εκτός από τις υποδομές του Δήμου, πλημμύρησαν και υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια αλλά και καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές όπως το Νεοχώρι το Κομπότι, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Κόπραινα, η Αγία Παρασκευή, ο Παχυκάλαμος, τα Κολομόδια, ο Άγιος Δημήτριος, η Αμφιθέα κι ο Άγιος Ταξιάρχης.

Σημειώστε επίσης πως ο δρόμος Καραμούτσι – Νεοχωράκι έχει καταστραφεί και θα παραμείνει κλειστός.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με την Πολιτική προστασία βρίσκονται

Διαβάστε περισσότερα...

Δειγματοληπτικός έλεγχος για τον Covid-19 στη Δ.Ε Πέτα

Δειγματοληπτικός έλεγχος για τον Covid-19 στη Δ.Ε Πέτα

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Πέτα που ανήκουν ηλικιακά σε ευπαθείς ομάδες, πραγματοποιήθηκαν οι λήψεις δειγμάτων για τον Covid-19 από κλιμάκιο KOMY της Άρτας του ΕΟΔΥ.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, (όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά όπως και στο Κομπότι), διεξήχθησαν σε συνεργασία του Δήμου Νικολάου Σκουφά με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου για την προστασία του πληθυσμού.
Πριν το τέλος του έτους που διανύουμε, θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι και στη Δημοτική Ενότητα Αράχθου.

___________________________________________

Ολοκληρώθηκε η δράση του Δήμου μας «Ενισχύουμε το κοινωνικό μας Παντοπωλείο».

Ολοκληρώθηκε η δράση του Δήμου μας «Ενισχύουμε το κοινωνικό μας Παντοπωλείο».

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, συλλόγων, εταιριών και επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε η δράση του δήμου μας «Ενισχύουμε το κοινωνικό μας Παντοπωλείο».

Η Δήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση θέλει να ευχαριστήσει για τη συνδρομή τους με την παροχή τροφίμων, τον σύλλογο «ΑΓΚΑΛΙΑ», το «ΚΔΑΠ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ» τον «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΜΜΕΝΟΥ», τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «ΠΑΣ ΚΟΜΜΕΝΟΥ 1943», το Δ.Σ φαρμακοϋπαλλήλων και βοηθών φαρμακείων Άρτας, τις εταιρίες «ΑΦΟΙ ΓΙΟΛΔΑΣΗ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ», «ΒΙΚΟΣ», «BIOLAB», «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΡΤΑΣ», «ΝΟΥΝΟΥ», «ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ», «BARILLA», «SNACK BAR NO NAME», «COCA-COLA», «NEA ΟΔΟΣ», «ARLA», «ΙΟΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ», «S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, το ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» και φυσικά τους δεκάδες πολίτες που με την κίνησή τους να προσφέρουν τρόφιμα για

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» - Πρόσκληση για κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» -  Πρόσκληση για κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ένας βασικός στόχος της δημοτικής αρχής, μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Σύντομα ο δήμος μας θα διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις στις οποίες θα φιλοξενεί αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Η μελέτη για την κατασκευή του καταφυγίου υλοποιήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, υποβλήθηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος 2, κι εγκρίθηκε.
Ο προϋπολογισμός του έργου, που έχει ενταχθεί πλέον στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με αριθμό πρωτοκόλλου 76897, ανέρχεται στις 225 χιλιάδες ευρώ.