Δελτία Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Απολυμάνσεις στα δημαρχεία Πέτα, Κομποτίου και Αράχθου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Απολυμάνσεις στα δημαρχεία Πέτα, Κομποτίου και Αράχθου

Ο δήμος Νικολάου Σκουφά σας ενημερώνει πως μετά από έλεγχο, υπάλληλος του δήμου εντοπίστηκε θετικός στον Covid -19. Αν και ο υπάλληλος ήταν σε άδεια, για προληπτικούς λόγους, την Δευτέρα 02 Νοεμβρίου το δημαρχείο του Πέτα όπως επίσης και τα δημαρχεία των δημοτικών ενοτήτων του Αράχθου και του Κομποτίου θα παραμείνουν κλειστά καθώς έχει προγραμματιστεί να γίνει απολύμανση.Την Τρίτη 03 Νοεμβρίου το δημαρχείο του Πέτα θα παραμείνει επίσης κλειστό για προληπτικούς λόγους, καθώς μετά από συνεννόηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με τον γιατρό εργασίας του δήμου μας, την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί εκεί για να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους στους υπαλλήλους.

 

 

 

Μήνυμα της δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Μήνυμα της δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και λαμπρός σταθμός στην ιστορία του έθνους μας. Η επέτειος του «ΟΧΙ» μας υπενθυμίζει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, το πάθος αλλά και την αστείρευτη θέληση του λαού μας για ελευθερία, ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια, και ακεραιότητα.

Επιβεβαίωσε επίσης το θάρρος, την γενναιότητα και την αυταπάρνηση των Ελλήνων για την προάσπιση των ιδανικών που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής για τους ανώνυμους και επώνυμους πεσόντες, και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής συλλογικής μας μνήμης.
Μιας μνήμης που πρέπει να παραμείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

Σήμερα, εμείς καλούμαστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά των προγόνων μας και να ξεπεράσουμε

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακυκλώνουμε σωστα. Τηρούμε τις οδηγίες

Ανακυκλώνουμε σωστα. Τηρούμε τις οδηγίες

Παρακαλούνται οι δημότες μας να MHN αποθέτουν στους κάδους ανακύκλωσης (μπλε κάδους), υλικά που δεν είναι ανακυκλώσιμα όπως οικιακά απορρίμματα, χρησιμοποιημένα γάντια, μάσκες μιας χρήσης κλαδιά, χορτάρια, μπάζα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταρίες κ.α

Στους μπλε κάδους εναποθέτουμε ΜΟΝΟ: χαρτιά, αντικείμενα από αλουμίνιο και πλαστικό, τα οποία πρέπει πρώτα να πλύνουμε και να καθαρίσουμε από ίχνη τροφίμων ή οτιδήποτε άλλο είχαν στη συσκευασία τους.

Ποτέ δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά ανακύκλωσης μας μέσα σε δεμένες σακούλες αλλά τα ρίχνουμε χύμα.

Για κάθε λάθος που κάνουμε στην ανακύκλωση επιβαρύνουμε τόσο το περιβάλλον όσο και την τοπική μας οικονομία καθώς οι εταιρίες ανακύκλωσης επιστρέφουν στους δήμους, για ταφή στους ΧΥΤΑ, τα μολυσμένα φορτία από άσχετα υλικά.

Παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα...

Νέοι κάδοι απορριμμάτων

Νέοι κάδοι απορριμμάτων

68 νέους κάδους απορριμμάτων (πράσινους) παρέλαβε ο δήμος μας, με στόχο να προχωρήσει στην αντικατάσταση αυτών που έχουν υποστεί φθορές.
Η διανομή – αντικατάσταση, αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών.

Θυμίζουμε πως στους πράσινους κάδους εναποθέτουμε μόνο οικιακά απορρίμματα κι ΟΧΙ μπάζα, κλαδιά, χόρτα, μεταλλικά ή άλλα ογκώδη αντικείμενα, καθώς υπάρχει κίνδυνος βλάβης των απορριμματοφόρων του δήμου μας.

Τα αντικείμενα που δεν πρέπει να τοποθετούνται στους πράσινους κάδους απορριμμάτων, καλό θα είναι να αφήνονται συσκευασμένα σε χαρτόκουτα δίπλα από τους κάδους, και στη συνέχεια να ενημερώνονται οι υπηρεσίες του δήμου Νικολάου Σκουφά, για να τα παραλάβουν με ανοιχτού τύπου απορριμματοφόρα.

Δήμος Νικολάου Σκουφά
Προστατεύουμε το περιβάλλον.
Προστατεύουμε την υγεία μας.
Προστατεύουμε

Διαβάστε περισσότερα...

Διάρρηξη Αντλιοστασίου

Διάρρηξη Αντλιοστασίου

Άγνωστοι, διέρρηξαν το βράδυ που μας πέρασε, το αντλιοστάσιο του Δήμου μας στο Κομπότι και αφαίρεσαν καλώδια δεκάδων μέτρων για να πάρουν τον χαλκό. Το αποτέλεσμα ήταν η περιοχή να παραμείνει χωρίς νερό. Η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί εντός της ημέρας καθώς συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τις εργασίες αποκατάστασης.