Δελτία Τύπου

Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας

Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας


Στις 25 Νοεμβρίου του 1960 οι αδερφές Μιραμπάλ πολιτικές αγωνίστριες από τη Δομινικανή Δημοκρατία, βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου, κατ' εντολή του Δικτάτορα Τρουχίλο.
Το 1970, γυναικείες οργανώσεις θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των τριών αδερφών, ξεκίνησαν έναν συνεχή αγώνα κατά της βίας των γυναικών.
Δυνατή η φωνή τους αφού τον Δεκέμβρη του 1991 ο ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοέμβρη Διεθνή ημέρα κατά της βίας των γυναικών.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ ( Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) «Γυναικοκτονία, είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση γυναικών επειδή είναι γυναίκες».
Κατά μέσο όρο 137 γυναίκες δολοφονούνται καθημερινά ανά τον κόσμο από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.
Εκτός όμως από τις γυναικοκτονίες, καθημερινά οι

Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή Τροφίμων-BYΣ Προγράμματος ΤΕΒΑ Νοεμβρίου 2020 Νο2

Διανομή Τροφίμων-BYΣ Προγράμματος ΤΕΒΑ Νοεμβρίου 2020 Νο2

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, η οποία υλοποιεί δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), σε συνεργασία με τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, καλεί τους δικαιούχος του ΚΕΑ οι οποίοι:

1.Έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ

2.Συμπεριλαμβάνονται στο πίνακα εγκριθέντων (ασχέτως αν η συνταγή αφορά διανομή Νοεμβρίου 2020, αφορά τους εγκριθέντες για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020 σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία)

3.Έχουν ως σημείο παραλαβής τροφίμων τον Δήμο Νικολάου Σκουφά

για την παραλαβή της ποσότητας που τους αναλογεί στα εξής :

Τρόφιμα: Τυρί Φέτα, Χοιρινό άνευ οστού

Διαβάστε περισσότερα...

Εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης λυμάτων βιολογικού καθαρισμού σε Δ.Ε Κομποτίου και Αράχθου

Εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης λυμάτων βιολογικού καθαρισμού σε Δ.Ε Κομποτίου και Αράχθου

Ο δήμος Νικολάου Σκουφά είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως οι εργασίες κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στη Δ.Ε Κομποτίου επιτέλους ξεκίνησαν εκ νέου, και θα ολοκληρωθούν.
Η αδυναμία του εργολάβου να ολοκληρώσει το έργο μας υποχρέωσε να τον θέσουμε έκπτωτο. Η προσφυγή του στα δικαστήρια καθυστέρησε την ολοκλήρωση του έργου για σχεδόν ενάμισι χρόνο, αλλά πλέον αυτή η διαμάχη έλαβε τέλος καθώς ο δήμος Νικολάου Σκουφά δικαιώθηκε.

Ταυτόχρονα, και στη Δ.Ε Αράχθου, και συγκεκριμένα στο Νεοχώρι, συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, η τοποθέτηση των αγωγών του δικτύου αποχέτευσης του βιολογικού καθαρισμού.

Όταν οι εργασίες ολοκληρωθούν ο δήμος Νικολάου Σκουφά θα διαθέτει ένα σύγχρονο σύστημα, το οποίο θα συμβάλει τόσο στην προστασία της δημόσιας υγείας όσο και του περιβάλλοντος, με

Διαβάστε περισσότερα...

Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης με νέα παροχόμετρα

Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης με νέα παροχόμετρα

Ο δήμος Νικολάου Σκουφά σας ενημερώνει πως τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να υπάρχουν ωριαίες διακοπές στην παροχή νερού, λόγω τοποθέτησης των νέων παροχόμετρων.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου της Τηλεμετρίας του δήμου μας που έχει ως σκοπό την αναβάθμιση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης.

____________________________________________

 

Με ραντεβού οι επισκέψεις στις δημοτικές υπηρεσίες

Με ραντεβού οι επισκέψεις στις δημοτικές υπηρεσίες

Ο δήμος Νικολάου Σκουφά σας ενημερώνει πως μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, όταν και λήγει ο περιορισμός κυκλοφορίας, οι επισκέψεις των πολιτών στις υπηρεσίες του δήμου μας θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Συνεχίστε την ανάγνωση του κειμένου για να δείτε τους τηλεφωνικούς αριθμούς.