Εκδηλώσεις

Αράχθεια

Στο Νεοχώρι διοργανώνονται κάθε χρόνο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Αράχθεια», συνήθως τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Φωτεινιώτικα

Τα "ΦΩΤΕΙΝΙΩΤΙΚΑ" κάθε Αύγουστο, είναι από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής του Φωτεινού,  περιλαμβάνουν παραδοσιακά δρώμενα (παραδοσιακό αλώνισμα με άλογα σε πέτρινο αλώνι), θεατρικές βραδιές

Επέτειος Πεσόντων Φωτεινιωτών

Την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου, στο Φωτεινό, τελείται μνημόσυνο με ανάλογες εκδηλώσεις προς τιμή των πέντε Φωτεινιωτών Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, που εκτελέσθηκαν από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής το 1943, σε μνημείο στην πλατεία του χωριού.

Εορτασμός Καθαράς Δευτέρας

Ο Δήμος, σε συνεργασία με τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, γιορτάζει τα καθιερωμένα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας με ορχήστρες δημοτικών χορών και την παραδοσιακή φασολάδα συνοδευόμενη από πλούσια Σαρακοστιανά εδέσματα

Σκουφαϊκά

Στο Κομπότι έχουν καθιερωθεί και διοργανώνονται στα τέλη Ιουλίου, οι τριήμερες γιορταστικές εκδηλώσεις «Σκουφαϊκά» , προς τιμήν του Πρωτεργάτη της Φιλικής Εταιρείας και άξιου τέκνου του Κομποτίου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ.

Εορτασμός Αποκριάς

Εορτασμός Αποκριάς

Απόκριες στο Πέτα

 

Απόκριες στο Κομπότι

 

Επέτειος Πεσόντων Σελλαδιτών

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά διοργανώνει κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου επίσημο εορτασμό προς τιμήν των δώδεκα (12) εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής Σελλαδιτών και των λοιπών πεσόντων στους κατά καιρούς πολέμους.

Γιορτή της Παναγιάς στις Σελλάδες

Γιορτή της Παναγιάς στις Σελλάδες

Στις Σελλάδες διοργανώνονται διήμερες γιορταστικές εκδηλώσεις, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελλάδων, προς τιμήν της Παναγίας που γιορτάζεται με λιτάνευση της Εικόνας της, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, που ξεκινάει από την Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κορυφώνεται το δεκαπενταύγουστο με λαϊκό πανηγύρι για τη γιορτή της Παναγίας.

Φιλελλήνια

Κάθε χρόνο διοργανώνονται στο Πέτα,  στις αρχές του Ιουλίου τα «Φιλελλήνια», που αποτελούν τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις  στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων και Φιλελλήνων στη μάχη του Πέτα, της 4η Ιουλίου 1822.

Εκδηλώσεις μνήμης στην Μαρτυρική Κοινότητα Κομμένου

Στο μαρτυρικό Κομμένο διοργανώνονται κάθε χρόνο εννιάμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στη μνήμη των θυμάτων στης σφαγής της 16ης Αυγούστου 1943.