Εκκλησίες

Ο ναός Αγίου Γεωργίου στο Πέτα

Ο ναός Αγίου Γεωργίου στο Πέτα

Είναι μεγάλη πλακοσκέπαστη τρίκλιτη θολωτή βασιλική χωρίς τρούλλο, με κιονοστήρικτη τοξωτή στοά (υπόστεγο) στις τρεις πλευρές του και ωραιότατο ξεχωριστό κωδωνοστάσιο.

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σελλάδων

Βρίσκεται στην είσοδο του Δημοτικού Διαμερίσματος Σελλάδων. Αποτελούσε το Καθολικό της Μονής και καταστράφηκε ολοσχερώς το 1822, μετά τη Μάχη του Πέτα για να ανοικοδομηθεί από πιστούς της περιοχής το 1877.

Εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Νεοχώρι

Στο Νεοχώρι βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου  η οποία χτίστηκε το 18ο αιώνα, με το πολύ αξιόλογο καμπαναριό της.

Το Θεοτόκιο

Το Θεοτόκιο

Θεοτόκιο ονομάζουν οι Αρτινοί το μοναστήρι της Παναγίας που βρίσκεται στη θέση Ζερμή απέναντι απ' την πόλη, στους πρόποδες του λόφου του Πέτα και αριστερά του εθνικού δρόμου Άρτας-Τρικάλων.

Εκκλησία Ταξιαρχών στο Λουτρότοπο

Στον Λουτρότοπο υπάρχει η εκκλησία των Ταξιαρχών, μπροστά στη οποία υπάρχουν χαλάσματα από παλιό  σχολείο.

Ο ναός της Αγίας Παρασκευής

Στην Αγία Παρασκευή υπάρχει ο ομώνυμος ναός, με καμπαναριό κτισμένο το 18o  αιώνα, όπως το καμπαναριό της Ζωοδόχου Πηγής Ανθοτόπου.

Το ξωκλήσι του προφήτη Ηλία στο Κομπότι

Στον γεμάτο πεύκα λόφο του Προφήτη Ηλία στο Κομπότι υπάρχει το ομώνυμο ξωκλήσι με εξαιρετική θέα προς τον κάμπο του Κομποτίου και τον Αμβρακικό κόλπο.

Η Εκκλησία της Παναγίας στο Κομμένο

Η Εκκλησία στην είσοδο του χωριού είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και εορτάζει στις 15 Αυγούστου. Εκεί και το νεκροταφείο του χωριού.