Δελτία Τύπου

Μήνυμα Δημάρχου για τον θάνατο του Δημήτρη Σιαπλαούρα

penthos2

Με μεγάλη θλίψη από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε έναν δικό μας άνθρωπο, τον Δημήτρη Σιαπλαούρα, ένα μέλος της οικογένειας του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
Αποχαιρετάμε έναν φίλο, συνεργάτη, οικογενειάρχη, έναν καλό πολίτη, που κέρδισε δίκαια με το ήθος του, την εκτίμηση και το σεβασμό συμπολιτών και συναδέλφων.
Ο Δημήτρης έφυγε, αλλά άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πόλη και τους ανθρώπους της.
Εκφράζουμε την βαθειά μας οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και τους οικείους του για τον θάνατό του, και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο να αντέξουν το βάρος της απώλειας.
Αιωνία του η μνήμη.

Η Δήμαρχος Ν. Σκουφά
Ροζίνα Βαβέτση

_________________________________

 

Δήμος Νικολάου Σκουφά - myKEPlive

myKEPlive

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά εντάχθηκε πλέον στο myKEPlive, την
υπηρεσία των ΚΕΠ, που διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης διαδικασίες
εξυπηρέτησης πολιτών.
Συγκεκριμένα η υπηρεσία διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης
διαδικασίες υψηλής ζήτησης για τέσσερις (4) κατηγορίες υπηρεσιών:
1) Πληροφόρηση – Αίτηση.
2) Εξυπηρέτηση από το δήμο σας.
3) Εξυπηρέτηση πολιτών με Αναπηρία.
4) Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις.

Ο Δήμος Ν. Σκουφά, δίπλα στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων

elies dentro

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και με δεδομένο ότι ο Δήμος μας παράγει το 60% της ετήσιας παραγωγής σε εσπεριδοειδή και ακτινίδια και το 80% σε ελιές σε επίπεδο Νομού στηρίζοντας γενικώς την οικονομία στην ευρύτερη περιοχή, οφείλουμε να επισημάνουμε την δραματική και απελπιστική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι παραγωγοί μας.

Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της Ουγγαρίας στον Δήμο Νικολάου Σκουφά

Hungarian Ambassador 3

Η δήμαρχος κα Ροζίνα Βαβέτση υποδέχθηκε στο δημαρχείο του Πέτα τον Πρέσβη της Ουγγαρίας κ. Erik Haupt, έναν εξαιρετικό άνθρωπο, βαθύτατα Ελληνιστή και σύγχρονο Φιλέλληνα, ο οποίος συνοδευόμενος από τον στρατιωτικό ακόλουθο της χώρας του στην Ελλάδα, συνταγματάρχη κ. Lazlo Urban, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας

via
Στις 25 Νοεμβρίου του 1960 οι αδερφές Μιραμπάλ πολιτικές αγωνίστριες από τη Δομινικανή Δημοκρατία, βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου, κατ' εντολή του Δικτάτορα Τρουχίλο.
Το 1970, γυναικείες οργανώσεις θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των τριών αδερφών, ξεκίνησαν έναν συνεχή αγώνα κατά της βίας των γυναικών.
Δυνατή η φωνή τους αφού τον Δεκέμβρη του 1991 ο ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοέμβρη Διεθνή ημέρα κατά της βίας των γυναικών.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ ( Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) «Γυναικοκτονία, είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση γυναικών επειδή είναι γυναίκες».
Κατά μέσο όρο 137 γυναίκες δολοφονούνται καθημερινά ανά τον κόσμο από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.
Εκτός όμως από τις γυναικοκτονίες, καθημερινά οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες και με άλλες μορφές βίας όπως: Βιασμοί, σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο, γάμοι ανήλικων γυναικών χωρίς συγκατάθεση, ενδοοικογενειακή βία και trafficking.
Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, είναι μια παγκόσμια πανδημία.
Είναι μια ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες κι ένα σημάδι ντροπής για όλες τις κοινωνίες.
Η ισότητα, αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Μόνο όταν όλες οι γυναίκες του κόσμου θα μπορούν να ζουν ελεύθερες από φόβο, βία και ανασφάλεια, μόνο τότε θα μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι ζούμε σ ένα δίκαιο και ισότιμο κόσμο.