Δελτία Τύπου

Κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Με μια σεμνή και λιτή τελετή, πραγματοποιήθηκε σήμερα η κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο Πεσόντων Φιλελλήνων, στην έδρα του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στο Πέτα. Χωρίς την παρουσία κόσμου, και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, πραγματοποιήθηκε αρχικά η επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Νικόλαου Μπεκρή, και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων. Στην τελετή παραβρέθηκαν η Δήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση, η αντιδήμαρχος κ. Πόπη Γεωργή και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Βαγγέλης Ροβίνας.

Το μήνυμα της Δημάρχου κ. Ροζίνας Βαβέτση για την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση

λογοτυπο δημου νικολαου σκουφα για το 21

Με τα λόγια του Θόδωρου Κολοκοτρώνη, η δήμαρχος του Δήμου μας, κ. Ροζίνα Βαβέτση, στέλνει το δικό της μήνυμα για την 25η Μαρτίου , και τη συμπλήρωση 200ων ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

«Οταν αποφασίσαμε να κάμωμε την επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις αλλά ως μια βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας και όλοι και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε σ αυτό το σκοπό. Και εκάμαμε την επανάσταση»
Θόδωρος Κολοκοτρώνης.

200 χρόνια ελευθερίας
Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Περήφανοι, ομόψυχοι, ενωμένοι, να πορευόμαστε, να επαναστατούμε και να διεκδικούμε.
Να μνημονεύουμε και να τιμούμε όσους αγωνιστήκαν και θυσιαστήκαν «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία». 
Νικόλαος Σκουφάς, Κωνσταντίνος Γεροστάθης, Αναγνώστης Μόστρας, οι δικοί μας πρωτεργάτες της επανάστασης μαζί με τους φιλέλληνες που θυσιάστηκαν στο Πέτα.
Τιμή και δόξα!

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ

ΝΕΟΧΩΡΙ ΤΝΜ24 2

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης των υποδομών του δήμου μας, τις επόμενες ημέρες, από Παρασκευή 12 Μαρτίου, μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαρτίου (πλην Σαββάτου, Κυριακής και Δευτέρας), θα υπάρχει διακοπή υδροδότησης στο Νεοχώρι, από τις 07:00 π.μ μέχρι και τις 15:00 μ.μ

Οι διακοπές θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να προβεί ο δήμος μας στην απαραίτητη αντικατάσταση αγωγού του κεντρικού δικτύου ύδρευσης.

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας.

Δήμος Νικολάου Σκουφά
Αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας - Χτίζουμε το μέλλον μας

__________________________________________

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ Δήμου Νικολάου Σκουφά

Δασικοί Χάρτες Ελλάδα 1

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σας ενημερώνει ότι αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες του Δήμου μας (Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Τους δασικούς χάρτες μπορείτε να τους δείτε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης Δασικών Χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. "Ελληνικό Κτηματολόγιο" https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx  και

στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας www.apdhp-dm.gov.gr

Για την ενημέρωσή σας μπορείτε να απευθύνεστε στην έδρα της Διεύθυνση Δασών Άρτας που είναι στην Περιφερειακή Οδό & Δημητρίου 2 - Τ.Κ. 47132

Η επίσκεψή σας γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού τις εργάσιμες ημέρες από τις 07:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26810 - 27254, 22936, 79963.
(email): 

Όσον αφορά στην υποβολή αντιρρήσεων, αυτές αφορούν μόνο το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτημένου Δασικού Χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα που δεν έχουν ήδη υποβληθεί αντιρρήσεις ή αιτήματα προδήλων σφαλμάτων.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α. Α΄& Β΄ βαθμού.

Η προθεσμία υποβολής τους ολοκληρώνεται την 17η Ιουνίου 2021. Για όσους κατοικούν εκτός Ελλάδας η προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, δηλαδή μέχρι 07η Ιουλίου 2021.

Κλειστά μέχρι τις 16 Μαρτίου σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ν. Σκουφά

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-1280x720-1

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σας ενημερώνει πως σύμφωνα με την αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, από αύριο Πέμπτη 04 Μαρτίου, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Νικολάου Σκουφά θα παραμείνουν κλειστά, και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης. Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης τόσο οι παιδικοί, όπως και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου μας.