Δελτία Τύπου

Δίκτυο ύδρευσης Πέτα

Δίκτυο ύδρευσης Πέτα

4 Απριλίου 2012

Το έργο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πέτα» αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος Νικολάου Σκουφά στον ένα μόλις χρόνο λειτουργίας του και έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα Ιανουαρίου. Κρίθηκε απαραίτητο από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του Δήμου καθώς έπρεπε να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν σε καθημερινή βάση οι κάτοικοι. Οι εργασίες ξεκίνησαν από τα τέλη Ιανουαρίου και κάποια από τα τμήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι οι αγωγοί εξωτερικού δικτύου Πέτα-Νεοχωράκι, μέρος του δικτύου του πάνω χωριού ξεκινώντας από τη λίμνη Πουρναρίου μέχρι το γήπεδο αλλά και η περιοχή από το νεκροταφείο και πάνω. Όλες οι απαραίτητες εργασίες γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να

Διαβάστε περισσότερα...

Διαχειριστική Επάρκεια εκτέλεσης έργων του ΕΣΠΑ απέκτησε ο Δήμος

4 Απριλίου 2012

 

           Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η στελέχωση και η  ενδυνάμωση των Υπηρεσιών του Δήμου Νικολάου Σκουφά, καθώς κεντρική στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή, η επένδυση σε καταρτισμένο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας

27 Φεβρουαρίου 2012

Ανακούφιση ευελπιστεί να δώσει ο Δήμος Νικολάου Σκουφά στο πρόβλημα της απασχόλησης, το οποίο εντείνεται μέρα με τη μέρα. Πλήττονται ιδιαίτερα νέοι και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, στις οποίες και θα στρέψει την προσοχή του ο Δήμος με την ένταξή του σε διάφορα προγράμματα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου 

Εκλογές του Συνδέσμου Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής περιοχής Ν. Άρτας

21 Μαρτίου 2012

     Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής περιοχής Ν. Άρτας αναδείχτηκε και πάλι, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης. Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, έλαβε 6 ψήφους, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης 3 ενώ υπήρξε και ένα λευκό.

    Για τη θέση του Αντιπροέδρου, υπήρξαν 6 ψήφοι υπέρ του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ζηρού Περικλή Αθανασόπουλο, ως τη μόνη υποψηφιότητα, και 4 λευκά.

   Για την Εκτελεστική Επιτροπή, όπου υπήρχε και η δυνατότητα της δισταυρίας, υποψηφιότητα έθεσαν οι Δήμαρχοι Γ. Καραϊσκάκη κ. Δημήτρης Γαλλίκας και Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος και οι οποίοι έλαβαν από 7 σταυρούς προτίμησης ο καθένας. Επίσης, δόθηκαν και 3 λευκά.

Трубадуры,

Διαβάστε περισσότερα...

Καθόλου απρόβλεπτη η απόφαση της Χάγης

9 Φεβρουαρίου 2012

Δε μας εξέπληξε ιδιαίτερα η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης να απορρίψει τις ελληνικές θέσεις για αποζημιώσεις στο Δίστομο. Ήταν αναμενόμενο να ταχθεί υπέρ της Γερμανίας και να υποστηρίξει πως τα ιταλικά δικαστήρια παραβίασαν την αρχή της ετεροδικίας σε βάρος της πρώτης, επιδικάζοντας ελληνικές αποζημιώσεις για ναζιστικές θηριωδίες κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμη, αποφασίσθηκε ότι τα θύματα δεν έχουν δικαίωμα ατομικής αγωγής και τις αποζημιώσεις μπορούν να διεκδικήσουν μόνο κράτη. Το Διεθνές Δικαστήριο υποχρεώνει την Ιταλία να βρει τρόπο να ακυρώσει την ισχύ των αποφάσεων των δικαστηρίων της.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου