Δελτία Τύπου

Γέφυρα Αννίνου

Γέφυρα Αννίνου

9 Μαΐου 2012

Ικανοποίηση φαίνεται να έχει προκαλέσει η έκβαση του ζητήματος της γέφυρας Αννίνου στη Δημοτική Αρχή Νικολάου Σκουφά, στους δημότες αλλά και στους πολλούς καθημερινούς περαστικούς. Οι μελέτες για το έργο σιγά σιγά ολοκληρώνονται και αναμένουμε σύντομα τη δημοπράτηση του. Αποτελεί ζωτικής σημασίας παρέμβαση και ευελπιστούμε να δώσει τέλος στα συνεχή ατυχήματα που διαδραματίζονται εκεί.

 

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

9 Μαΐου 2012

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχείο Πέτα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ευστάθιου Γιαννούλη προς τους εμπλεκόμενους φορείς (Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου και Άρτας, Κ.Ε.ΥΓ., ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, Δ/νση Δασών Άρτας, Εθελοντική οργάνωση «Λέσχη 4x4 Άρτας). Με αφορμή την εκκίνηση της αντιπυρικής περιόδου από 1 Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου, συζητήθηκε το πως μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια δημοτών αλλά και περιβάλλοντος.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

Εγκρίθηκε η πρόταση για το πρόγραμμα ΤοπΕΚΟ

18 Απριλίου 2012

Ακόμα μία επιτυχία στην προσπάθεια άμβλυνσης του προβλήματος της απασχόλησης σημειώνει ο Δήμος Νικολάου Σκουφά μέσω της εγκεκριμένης πρότασης για τις Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες. Η κατάθεση της πρότασης με προϋπολογισμό 485.000 ευρώ έγινε με τη σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, των Δήμων Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων και την ΕΤΑΝΑΜ.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου και δείτε τον πίνακα κατάταξης

Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αγροτικής Αναγέννησης

24 Μαρτίου 2012

Στον ήδη σημαντικό αριθμό προτάσεων για κατασκευή έργων που έχει καταθέσει ο Δήμος Νικολάου Σκουφά από την αρχή της λειτουργίας του, προστέθηκαν ακόμα τέσσερις οι οποίες πήραν το πράσινο φως για την πραγματοποίησή τους. Ο λόγος για τις «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αγροτικής Ανάπτυξης» που ως στόχο έχουν την οικονομική αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων για τους οικισμούς Κομποτίου, Αγ. Νικολάου , Σελλάδων, Πέτα και Αγ. Δημητρίου

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων για τους οικισμούς Κομποτίου, Αγ. Νικολάου , Σελλάδων, Πέτα και Αγ. Δημητρίου

9 Απριλίου 2012

 

 

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός ζωτικού έργου προϋπολογισμού 18.541.930,63 € δίνοντας, επιτέλους, οριστική λύση σε μακροχρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών.

.........................................................................................

Η «κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων για τους οικισμούς Κομποτίου, Αγ. Νικολάου, Σελλάδων, Πέτα και Αγ. Δημητρίου» διαθέτει χαρακτήρα όχι μόνο αναπτυξιακό αλλά και περιβαλλοντικό. Επιπροσθέτως, αποτελεί ένα μέσο προσέλκυσης επενδύσεων και τουρισμού στον τόπο και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας, προστατεύοντας το μεγαλύτερο αγαθό όλων, την υγεία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου