Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου Εργαζομένων του Δήμου Νικολάου Σκουφά

Δελτίο Τύπου Εργαζομένων του Δήμου Νικολάου Σκουφά

19 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

 

 

 

 

 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Νικολάου Σκουφά σήμερα στις 19/11/2012 αποφασίσαμε ομόφωνα τη συμμετοχή μας στις γενικευμένες καταλήψεις όλων των κτιρίων και των υπηρεσιών των Δήμων που κήρυξε η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

 

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στις νέες ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 που έρχονται να οδηγήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πλήρη κατάρρευση και στην αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου της.

 

 

Δε θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί καμία διαδικασία διαθεσιμότητας ή απόλυσης εργαζομένων.

 

 

Οι Εργαζόμενοι του Δήμου Νικολάου Σκουφά

 

Придя в себя, он понял, "#MainMenu a {text-decoration: none;}"что сидит, а его любовно

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση από το Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά για το Νταμάρι

5 Νοεμβρίου 2012

Καθώς πολλές είναι οι συζητήσεις, και συχνά ανακριβείς, που γίνονται γύρω από το χώρο στο Νταμάρι, σκόπιμο θεωρούμε να ενημερώσουμε για τις εξελίξεις του ζητήματος. Με την έναρξη της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής ξεκίνησε μία έντονη προσπάθεια για την ανάδειξη του χώρου. Κατανοώντας το μέγιστο ενδιαφέρον και την προσμονή των κατοίκων της περιοχής αλλά και του ευρύτερου κοινού, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς την προσπάθεια επανένταξης της περιοχής στο πολιτιστικό προσκήνιο.

Κύριος στόχος είναι η καθιέρωσή του ως χοροθέατρο όχι μόνο του Δήμου μας αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς πιστεύουμε στις δυνατότητές του για ευρύτερη ανάπτυξη. Η ιδιαίτερη αισθητική του χώρου αποτελεί έναν παράγοντα που θα συμβάλλει

Διαβάστε περισσότερα...

Τεράστια προβλήματα για τη μεταφορά των μαθητών

15 Οκτωβρίου 2012

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά συνεχίζει την επίμονη προσπάθεια να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει από την μεταφερόμενη στους Δήμους αρμοδιότητα σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης. Στα πλαίσια αυτής της ενέργειας, ακολούθησε κάθε προβλεπόμενη διαδικασία και διενήργησε ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 για τα μαθητικά δρομολόγια.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όμως, η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά μικρή και προσφορές υπήρξαν μόνο για τα έξι από τα συνολικά τριάντα επτά δρομολόγια. Οι επαγγελματίες μεταφορείς οδηγοί ταξί δεν πήραν μέρος, γεγονός που οφείλεται στο ότι ο μαθηματικός τύπος με τον οποίο υπολογίζεται η αμοιβή τους, δεν καλύπτει σε πολλές περιπτώσεις (αν όχι σε όλες) ούτε καν τα απαιτούμενα καύσιμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Απόφαση Αποχώρησης του Δήμου Αρταίων από το Σύνδεσμο Ύδρευσης. Αλήθεια, τι άλλαξε;

22 Οκτωβρίου 2012

 

Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη αλλά και σκεπτικισμό την αναγραφή στα θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της 8ης Οκτωβρίου 2012 του Δήμου Αρταίων με θέμα την αποχώρησή του από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Πεδινών και Ημιορεινών Δήμων Νομού Άρτας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η συνεδρίαση εκείνη ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

Πιστέψαμε έστω για λίγο ότι η τυχαία εκείνη αναβολή θα είχε λειτουργήσει θετικά και θα έδινε την ευκαιρία για δεύτερες, περισσότερο θετικές σκέψεις που δεν θα έρχονται σε αντίθεση με την σαραντάχρονη λειτουργία του Συνδέσμου και που τις τύχες του στο μεγαλύτερο διάστημα καθόριζε δια των εκπροσώπων ο Δήμος που σήμερα προβάλλει θέμα αποχώρησης.

Δυστυχώς δεν επαληθευτήκαμε. Το Δ.Σ. του Δήμου Αρταίων, χωρίς να ζητήσει την γνωμοδότηση των Τοπικών κοινοτήτων, με πρόταση

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακριβές δημοσίευμα σχετικά με «στάση πληρωμών» στους Δήμους Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων

20 Σεπτεμβρίου 2012

Έκπληξη προκάλεσε το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.aftodioikisi.gr σχετικά με τη στάση πληρωμών που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι της Ηπείρου. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους «στο κόκκινο» Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρονται και οι Δήμοι Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων. Η εν λόγω είδηση είναι προφανές πως απέχει αρκετά από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στην οποία ούτε λόγος γίνεται για στάση πληρωμών.

Είναι γεγονός πως οι Δήμοι στην πλειοψηφία τους δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις παρούσες οικονομικές δυσκολίες που περνάει ολόκληρη η χώρα. Οι επιχορηγήσεις είναι σχεδόν μηδαμινές σε σχέση με τις αρμοδιότητες που καλούνται να αναλάβουν. Όσον αφορά, όμως, στην εν λόγω στάση πληρωμών και στους Δήμους

Διαβάστε περισσότερα...

Recent Articles