Δελτία Τύπου

Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Νικολάου Σκουφά

15 Απριλίου 2013

Ακόμα ένα καθοριστικό βήμα προς την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών πραγματοποιήθηκε με την ένταξη της πράξης «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Νικολάου Σκουφά» με προϋπολογισμό 758,295.00 € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος». Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνεται η προμήθεια 4 απορριμματοφόρων, 500 κάδων και 1 ανατρεπόμενου οχήματος με μηχανισμό ανύψωσης.

 

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού καθαριότητας αποτέλεσε προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα για να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του έργου εξασφαλίζεται η προσφορά καλύτερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες δίνοντας, ταυτόχρονα, εξέχουσα σημασία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα...

Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στη Δ. Κ. Πέτα

14 Φεβρουαρίου 2013

Στον ήδη μεγάλο αριθμό ενταγμένων έργων του Δήμου Νικολάου Σκουφά στο ΕΣΠΑ, έρχεται να προστεθεί και η «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στη Δ.Κ. Πέτα», εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα υψηλότερα κονδύλια προς όφελος των δημοτών. Η κατάθεση της προτεινόμενης πράξης από τις υπηρεσίες του Δήμου έγινε με γνώμονα την επιτακτική ανάγκη της περιοχής για κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού Παιδικού Σταθμού, όπου τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν με δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ο υπό κατασκευή χώρος βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Νηπιαγωγείο Πέτα και προβλέπεται να φιλοξενεί 25 νήπια. Παράλληλα, το έργο αφορά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Αξίζει, ακόμη να σημειωθεί, πως η

Διαβάστε περισσότερα...

Υποβολή προτάσεων στα προγράμματα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013» και «Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδα 2007-2013»

29 Ιανουαρίου 2013

Στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθεί ο Δήμος Νικολάου Σκουφά με στόχο τη γενικότερη ανάπτυξη, έρχεται να προστεθεί και η υποβολή προτάσεων στα προγράμματα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013» και «Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδα 2007-2013». Πρόκειται για πράξεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, στην ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων και στην αξιοποίηση των πολιτισμικών στοιχείων. Συνολικά κατατέθηκαν από το Δήμο πέντε προτάσεις:

Leader Αλιείας - «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013»:

1. Βελτίωση, σήμανση και φύτευση του μονοπατιού από τα κτίρια της Κόπραινας προς το φάρο

Η πρόταση αναμένεται να εξασφαλίσει την άρτια κυκλοφορία των μαθητών και λοιπών περιπατητών προς το Μουσείο Φάρων που λειτουργεί στο φάρο και να αποτελέσει, σε

Διαβάστε περισσότερα...

Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο Άρτας

5 Φεβρουαρίου 2013

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ότι μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση χθες στο Δημαρχείο Άρτας μεταξύ του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, των τριών βουλευτών του Νομού και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας.

Τα θέματα γύρω από τα οποία κινήθηκε η συζήτηση, όπως συμπεράναμε από το σχετικό δημοσίευμα, αποτελούν ζητήματα του Νομού Άρτας και όχι του Δήμου Αρταίων. Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται είναι γιατί δεν ειδοποιήθηκε να συμμετάσχει κανένας εκπρόσωπος των υπόλοιπων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, αφού το ΤΕΙ και το ΚΕΝ Άρτας, τους αφορούν εξίσου. Ή μήπως θεωρούν πως δεν ενδιαφέρει το Δήμο Νικολάου Σκουφά η έκβαση σχετικά με τα ζητήματα του Τελωνείου και της οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου;

Σωστά

Διαβάστε περισσότερα...

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη διοργάνωση τριών Επιστημονικών Συνεδρίων

24 Ιανουαρίου 2013

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά είναι ένας Δήμος ιστορικός, καθώς φέρει το όνομα του Εθνεγέρτη και Ιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας, Νικολάου Σκουφά, ο οποίος γεννήθηκε στο Κομπότι και αφιέρωσε τη ζωή του στην ιδέα της Επανάστασης του Γένους. Ακόμη, η ιστορική του σημασία οφείλεται στο ότι εδώ έλαβαν χώρα η Μάχη του Πέτα της 4ης Ιουλίου του 1822 με την θυσία των Ελλήνων και Φιλελλήνων στον αγώνα κατά της Τουρκοκρατίας, καθώς και το Ολοκαύτωμα του Κομμένου της 16ης Αυγούστου 1943 με την σφαγή 317 αμάχων θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή από το Δήμο, πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω των παραπάνω γεγονότων με σκοπό να παραμείνει η ανάμνησή τους ζωντανή.

Για το λόγο αυτό και συνεχίζοντας τις δράσεις προβολής του Δήμου, ο Δήμαρχος κ.

Διαβάστε περισσότερα...