Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Πέτα   10-12-2013

Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με τα προβλήματα διάθεσης της αγροτικής παραγωγής που βιώνουν οι αγρότες της περιοχής μας και για την άμεση αναγκαιότητα ανάληψης συντονισμένων δράσεων στήριξης του αγροτικού κόσμου από τους φορείς του Νομού.

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΡΑΙΝΑ

Πέτα,  19-11-2013

Δημοπρατείται άμεσα η μελέτη για το Αλιευτικό καταφύγιο στην Κόπραινα, συνολικού προϋπολογισμού 94.500,00 €, καθώς τα τεύχη δημοπράτησης εγκρίθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το αλιευτικό καταφύγιο της Κόπραινας καλείται να εξυπηρετήσει τα μικρά επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη των οικισμών της ευρύτερης περιοχής (Κομπότι, Συκιές, Περάνθη, Κομμένο, Λουτρότοπος) καθώς και της Άρτας λόγω της μικρής απόστασης (3-10 χιλιόμετρα).

Σήμερα ο λιμένας υπολειτουργεί καθώς λόγω της παλαιότητας των στοιχειωδών λιμενικών εγκαταστάσεων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ικανοποιητικά τους χρήστες του.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές προτείνεται να εκπονηθούν ολοκληρωμένες μελέτες για λιμενικά έργα που θα εξασφαλίσουν:

-  διαμόρφωση τριών ζωνών

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

Κομπότι 13-9-2013

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών απέστειλε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, με την οποία ζητά ενίσχυση  ύψους 250.000,00 € για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τις Δημοτικές Ενότητες Κομποτίου, Αράχθου και Κομμένου του Δήμου μας.

Δείτε εδώ την επιστολή 

 

Υλοποίηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Πέτα 7-11-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Νικολάου Σκουφά στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Τα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας, εκφράζουν τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές σε θέματα Διά Βίου Μάθησης Ενηλίκων στα εξής θεματικά πεδία:

Οικονομία – Επιχειρηματικότητα

Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον

Νέες Τεχνολογίες

Γλώσσα και Επικοινωνία

Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις

Πολιτισμός και Τέχνη

Προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα...

Κατάληψη ακινήτων για την κατασκευή του τμήματος Κουβαράς – Κομπότι της Ιονίας Οδού

Πέτα, 6-9-2013

 

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων απέστειλε έγγραφο με θέμα: "Κατάληψη ακινήτων για την κατασκευή του τμήματος Κουβαράς – Κομπότι της Ιονίας Οδού από την Χ.Θ. 123+589,00 έως Χ.Θ. 129+053,27"  στο οποίο επισυνάπτεται ο Πίνακας δικαιούχων παρακατάθεσης και το ΦΕΚ 304/27-8-2013 με τις ανακοινώσεις παρακατάθεσης αποζημιώσεων.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι στους ιδιοκτήτες, νομείς ή κατόχους των απαλλοτριωθέντων ακινήτων τίθεται δεκαήμερη προθεσμία, εντός της οποίας υποχρεούνται να παραδώσουν στο Δημόσιο ελεύθερη χρήση των ακινήτων τους.

Μετά την πάροδο της δεκαήμερης προθεσμίας, εάν υπάρξουν ιδιοκτήτες που αρνούνται να παραδώσουν τα ακίνητά τους, θα κινηθεί η διαδικασία της βίαιης αποβολής τους.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο

Δείτε εδώ τον

Διαβάστε περισσότερα...