Δελτία Τύπου

Σκουφαϊκά 2012

Σκουφαϊκά 2012

31 Ιουλίου 2012

 

 

 

Μαζική ήταν για ακόμα μία χρονιά, η προσέλευση του κόσμου στα Σκουφαϊκά, όχι μόνο από δημότες, αλλά και από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων. Κατά την διάρκεια και των τεσσάρων ημερών, στην πλατεία του Κομποτίου επικράτησε συνωστισμός, φανερώνοντας, έτσι, την έντονη ανάγκη των κατοίκων για διασκέδαση.

 

Παίζω και Μαθαίνω στη θάλασσα

Παίζω και Μαθαίνω στη θάλασσα

31 Ιουλίου 2012

Με εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Παίζω και Μαθαίνω στη θάλασσα» που διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Οι αιτήσεις άγγιξαν τον πρωτοφανή αριθμό των 346, ενώ συνολικά χρειάστηκαν 6 λεωφορεία για τη μεταφορά των μαθητών, τα οποία και κάλυψαν σχεδόν όλη την επικράτεια του Δήμου. Συμμετοχή υπήρξε από όλα τα  χωριά του Δήμου και οι επιβλέποντες έφτασαν τους 12 γυμναστές.

 

Τα παιδιά έμαθαν να κολυμπούν γυμνάζοντας, συγχρόνως, το σώμα τους με κατάλληλα όργανα. Ήταν μία ευκαιρία για ψυχαγωγία παίζοντας παιχνίδια στη θάλασσα με τις οδηγίες των προπονητών. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι μέσω του προγράμματος δημιουργήθηκαν νέες φιλίες ανάμεσα σε παιδιά όλης της επικράτειας του Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα...

Υποβολή πρότασης για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου

Υποβολή πρότασης για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου

18 Ιουλίου 2012

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη δυνατότητα ένταξής του στο Πράσινο Ταμείο μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», καταθέτοντας πρόταση στα μέσα Ιουνίου. Η πράξη «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αστικής Αναζωογόνησης στο Δήμο Νικολάου Σκουφά» αποτελείται από πέντε υποέργα και στοχεύει στην περιβαλλοντική αλλά και στη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

Ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου

31 Ιουλίου 2012

Σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά για την ένταξή του στο Πράσινο Ταμείο. Από τα πέντε έργα που περιείχε η πρόταση αυτή εγκρίθηκαν τα δύο και ανοίγεται, έτσι, ένας νέος δρόμος προς την αναβάθμιση της περιοχής και συνεπώς, της ποιότητας ζωής των δημοτών. Τα δύο εγκεκριμένα έργα έχουν προϋπολογισμό 117.258,00 € και περιγράφονται λεπτομερώς παρακάτω:

  • Χώρος ήπιας άθλησης ατόμων τρίτης ηλικίας στο παραποτάμιο πάρκο Κομποτίου. 

Θα διαμορφωθεί ο χώρος στο υφιστάμενο παραποτάμιο πάρκο της Δ.Κ. Κομποτίου και θα μετατραπεί σε χώρο άθλησης, με προμήθεια και εγκατάσταση ειδικών οργάνων ήπιας εκγύμνασης ατόμων τρίτης ηλικίας. Στόχος της εγκεκριμένης πρότασης είναι να δημιουργηθεί ένας πρότυπος χώρος ήπιας

Διαβάστε περισσότερα...

Φιλελλήνια 2012

Φιλελλήνια 2012

11 Ιουλίου 2012

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Νικολάου Σκουφά οι εκδηλώσεις Φιλελλήνια στο Πέτα. Η παρουσία τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου έδωσε στον εορτασμό της Επετείου της Ιστορικής Μάχης του Πέτα ιδιαίτερη αίγλη. Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών των εκδηλώσεων, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην κεντρική πλατεία  του χωριού.

Τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις ακολούθησαν η επίσημη δοξολογία, το τρισάγιο στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων της 4ης Ιουλίου και η κατάθεση στεφάνων. Η Δημοτική Βραδιά διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτα και το τουρνουά ποδοσφαίρου με τον Αθλητικό Όμιλο Φιλελλήνων Πέτα. Την ιστορική αποτύπωση της μάχης εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Ευστάθιος Κακαριάρης ενώ τον

Διαβάστε περισσότερα...