Δελτία Τύπου

Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο Άρτας

5 Φεβρουαρίου 2013

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ότι μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση χθες στο Δημαρχείο Άρτας μεταξύ του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, των τριών βουλευτών του Νομού και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας.

Τα θέματα γύρω από τα οποία κινήθηκε η συζήτηση, όπως συμπεράναμε από το σχετικό δημοσίευμα, αποτελούν ζητήματα του Νομού Άρτας και όχι του Δήμου Αρταίων. Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται είναι γιατί δεν ειδοποιήθηκε να συμμετάσχει κανένας εκπρόσωπος των υπόλοιπων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, αφού το ΤΕΙ και το ΚΕΝ Άρτας, τους αφορούν εξίσου. Ή μήπως θεωρούν πως δεν ενδιαφέρει το Δήμο Νικολάου Σκουφά η έκβαση σχετικά με τα ζητήματα του Τελωνείου και της οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου;

Σωστά

Διαβάστε περισσότερα...

Υποβολή προτάσεων στα προγράμματα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013» και «Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδα 2007-2013»

29 Ιανουαρίου 2013

Στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθεί ο Δήμος Νικολάου Σκουφά με στόχο τη γενικότερη ανάπτυξη, έρχεται να προστεθεί και η υποβολή προτάσεων στα προγράμματα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013» και «Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδα 2007-2013». Πρόκειται για πράξεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, στην ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων και στην αξιοποίηση των πολιτισμικών στοιχείων. Συνολικά κατατέθηκαν από το Δήμο πέντε προτάσεις:

Leader Αλιείας - «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013»:

1. Βελτίωση, σήμανση και φύτευση του μονοπατιού από τα κτίρια της Κόπραινας προς το φάρο

Η πρόταση αναμένεται να εξασφαλίσει την άρτια κυκλοφορία των μαθητών και λοιπών περιπατητών προς το Μουσείο Φάρων που λειτουργεί στο φάρο και να αποτελέσει, σε

Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Δημάρχου Νικολάου Σκουφά με τον αναπληρωτή Υπουργό

21 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου κ. Ευστάθιου Γιαννούλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Η συζήτηση έγινε με στόχο τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων για την αναβάθμιση του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννούλης ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία της κατασκευής νέου κόμβου στη συμβολή του Κομποτίου με την Ιονία Οδό, καθώς και των απαλλοτριώσεών της.

Ακόμα, έθεσε το θέμα των αρδευτικών έργων Πέτα – Κομποτίου, όπου προβλέπεται η κατασκευή εγγειοβελτιωτικών έργων που θα αξιοποιήσουν μεγάλη έκταση και θα τροφοδοτούνται με νερό από το Πουρνάρι μέσω των έργων μεταφοράς. Η διακοπή τους, λόγω μη χρηματοδότησης, προκαλεί

Διαβάστε περισσότερα...

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη διοργάνωση τριών Επιστημονικών Συνεδρίων

24 Ιανουαρίου 2013

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά είναι ένας Δήμος ιστορικός, καθώς φέρει το όνομα του Εθνεγέρτη και Ιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας, Νικολάου Σκουφά, ο οποίος γεννήθηκε στο Κομπότι και αφιέρωσε τη ζωή του στην ιδέα της Επανάστασης του Γένους. Ακόμη, η ιστορική του σημασία οφείλεται στο ότι εδώ έλαβαν χώρα η Μάχη του Πέτα της 4ης Ιουλίου του 1822 με την θυσία των Ελλήνων και Φιλελλήνων στον αγώνα κατά της Τουρκοκρατίας, καθώς και το Ολοκαύτωμα του Κομμένου της 16ης Αυγούστου 1943 με την σφαγή 317 αμάχων θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή από το Δήμο, πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω των παραπάνω γεγονότων με σκοπό να παραμείνει η ανάμνησή τους ζωντανή.

Για το λόγο αυτό και συνεχίζοντας τις δράσεις προβολής του Δήμου, ο Δήμαρχος κ.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων» στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων» στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

28 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε για αυτήν τη χρονιά το «Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων» στο Δήμο Νικολάου Σκουφά εξυπηρετώντας συνολικά 59 οικογένειες. Η διανομή έγινε με όχημα του Δήμου σε κάθε περιοχή ξεχωριστά με σκοπό τη διευκόλυνση των ωφελουμένων.

Εκεί, παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Ευστάθιος Γιαννούλης επισημαίνοντας για ακόμα μία φορά το σπουδαίο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε περίοδο οικονομικών δυσχερειών. Τόνισε, επίσης, πως ο Δήμος μας δε θα αφήσει καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη που στοχεύει στη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων. Άλλωστε, η κοινωνική ευαισθησία που εκφράζεται μέσω του προγράμματος αυτού αποτελεί απαραίτητο στοιχείο στις σημερινές μας δράσεις. Εν μέσω αυτής της κρίσιμης για την κοινωνία περιόδου, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά με σταθερά βήματα εντείνει

Διαβάστε περισσότερα...