Δελτία Τύπου

Υποβολή πρότασης για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου

Υποβολή πρότασης για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου

18 Ιουλίου 2012

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη δυνατότητα ένταξής του στο Πράσινο Ταμείο μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», καταθέτοντας πρόταση στα μέσα Ιουνίου. Η πράξη «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αστικής Αναζωογόνησης στο Δήμο Νικολάου Σκουφά» αποτελείται από πέντε υποέργα και στοχεύει στην περιβαλλοντική αλλά και στη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

Φιλελλήνια 2012

Φιλελλήνια 2012

11 Ιουλίου 2012

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Νικολάου Σκουφά οι εκδηλώσεις Φιλελλήνια στο Πέτα. Η παρουσία τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου έδωσε στον εορτασμό της Επετείου της Ιστορικής Μάχης του Πέτα ιδιαίτερη αίγλη. Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών των εκδηλώσεων, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην κεντρική πλατεία  του χωριού.

Τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις ακολούθησαν η επίσημη δοξολογία, το τρισάγιο στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων της 4ης Ιουλίου και η κατάθεση στεφάνων. Η Δημοτική Βραδιά διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτα και το τουρνουά ποδοσφαίρου με τον Αθλητικό Όμιλο Φιλελλήνων Πέτα. Την ιστορική αποτύπωση της μάχης εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Ευστάθιος Κακαριάρης ενώ τον

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο

Εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο

18 Ιουνίου 2012

Στις εκδηλώσεις μνήμης των 218 Μαρτύρων Ηρώων Διστομιτών Θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης. Τίμησε για ακόμα μία φορά αυτή τη μαρτυρική θυσία καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα στις 10 Ιουνίου 1944.

Προμήθεια υποστηρικτικού εξοπλισμού για τα Τμήματα Ένταξης των Σχολείων

22 Ιουνίου 2012

Άμεσα αναμένεται να γίνει από το Δήμο Νικολάου Σκουφά η δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) των σχολείων του Δήμου Νικολάου Σκουφά», που εντάχθηκε πρόσφατα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013», με προϋπολογισμό 44.120,00 €.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου έχουν συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης και αναμένουν την έγκριση τους από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να προβούν τις επόμενες μέρες στην δημοπράτηση του έργου, με στόχο, ο εξοπλισμός να φτάσει στις αίθουσες των σχολείων στις αρχές του νέου σχολικού έτους.

Το έργο αφορά την προμήθεια σύγχρονου υποστηρικτικού εξοπλισμού για τα Τμήματα Ένταξης έξι (6) σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, στον οποίο περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας

Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας

25 Μαΐου 2012

Την έδρα του Δήμου Νικολάου Σκουφά επισκέφτηκε χθες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ. Ιγνάτιος και συνομίλησε με το Δήμαρχο κ. Ευστάθιο Γιαννούλη και τους υπαλλήλους του Δήμου. Επεσήμανε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και τόνισε πως μόνο με αλληλοβοήθεια μπορούν να ξεπεραστούν.

Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο, το κύριο ζήτημα ήταν οι προκλήσεις που καλούνται οι πολίτες να αντιμετωπίσουν. Τονίστηκε και από τους δύο πως οι εντονότερες δυσκολίες αφορούν απόρους και ανέργους, άτομα που χρειάζονται στήριξη από όλους. Παράλληλα, υπήρξε αναφορά τόσο στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων που αναμένεται να ξεκινήσει, όσο και στην πιθανότητα οργάνωσης συσσιτίου από πλευράς του Δήμου.