Δελτία Τύπου

Συντονιστική Επιτροπή για τις αποζημιώσεις της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ

 

24 Απριλίου 2013

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου του Δήμου Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιου Γιαννούλη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Κομποτίου, όπου συμμετείχαν οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων από τις σχετικές απαλλοτριώσεις για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, για να γίνει ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας.

Μετά την αναλυτική ενημέρωση του Δημάρχου, επικράτησε κλίμα απογοήτευσης και αγανάκτησης για την προκλητικά άδικη απόφαση του Πρωτοδικείου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε διαλογική συζήτηση και εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα με κύριο σκοπό, τη σύνταξη υπομνήματος για ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και της Πολιτικής Ηγεσίας. Ακόμη, στόχος της Επιτροπής είναι ο συντονισμός όλων των ενεργειών που θα γίνουν

Διαβάστε περισσότερα...

Διαμόρφωση πλατείας Αμφιθέας

18 Απριλίου 2013

  Συνεχίζει να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα η τεράστια προσπάθεια εκ μέρους των υπηρεσιών του Δήμου Νικολάου Σκουφά για εξασφάλιση πόρων. Επιστέγασμα αυτής, αποτελεί η απόφαση ένταξης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου για ακόμα μία πράξη: «Διαμόρφωση πλατείας Αμφιθέας». Πρόκειται και πάλι για ένα έργο κοινωνικής υποδομής με προϋπολογισμό 319,800.00 € ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα - Ήπειρος".

  Πιο αναλυτικά, η κατασκευή της πλατείας περιλαμβάνει διαμόρφωση του κυρίως χώρου, κατασκευή κερκίδων για τη φιλοξενία θεατών και εκδηλώσεων, διαμόρφωση χώρων πρασίνου, κατασκευή παιδικής χαράς, ηλεκτροφωτισμό των χώρων και εργασίες βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης. Ακόμη, θα κατασκευαστεί παιδική χαρά με

Διαβάστε περισσότερα...

Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Νικολάου Σκουφά

15 Απριλίου 2013

Ακόμα ένα καθοριστικό βήμα προς την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών πραγματοποιήθηκε με την ένταξη της πράξης «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Νικολάου Σκουφά» με προϋπολογισμό 758,295.00 € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος». Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνεται η προμήθεια 4 απορριμματοφόρων, 500 κάδων και 1 ανατρεπόμενου οχήματος με μηχανισμό ανύψωσης.

 

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού καθαριότητας αποτέλεσε προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα για να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του έργου εξασφαλίζεται η προσφορά καλύτερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες δίνοντας, ταυτόχρονα, εξέχουσα σημασία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάσεις μυοσκελετικών παθήσεων

15 Απριλίου 2013

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με την Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και θέτοντας στο επίκεντρο τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, πρόκειται να προβεί σε εξετάσεις μυοσκελετικών παθήσεων (σκολίωση - κύφωση - λόρδωση κ.α.) σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν δωρεάν από την Κοινωφελή Επιχείρηση επενδύοντας στην πρόληψη της υγείας των δημοτών και την έγκαιρη παρέμβαση.

 

Οι ημερομηνίες που ορίζονται είναι οι εξής:

  • Πέμπτη 18/4 Δημοτικό Σχολείο Πέτα - Γυμνάσιο Πέτα.
  • Πέμπτη 25/4 Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου - Δημοτικό Σχολείο Αμφιθέας - Δημοτικό Σχολείο Μεγάρχης.
  • Πέμπτη 16/5 Δημοτικό Σχολείο Κομποτίου - Γυμνάσιο Κομποτίου.
  • Πέμπτη 23/5 Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου - Γυμνάσιο

Διαβάστε περισσότερα...

Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στη Δ. Κ. Πέτα

14 Φεβρουαρίου 2013

Στον ήδη μεγάλο αριθμό ενταγμένων έργων του Δήμου Νικολάου Σκουφά στο ΕΣΠΑ, έρχεται να προστεθεί και η «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στη Δ.Κ. Πέτα», εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα υψηλότερα κονδύλια προς όφελος των δημοτών. Η κατάθεση της προτεινόμενης πράξης από τις υπηρεσίες του Δήμου έγινε με γνώμονα την επιτακτική ανάγκη της περιοχής για κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού Παιδικού Σταθμού, όπου τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν με δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ο υπό κατασκευή χώρος βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Νηπιαγωγείο Πέτα και προβλέπεται να φιλοξενεί 25 νήπια. Παράλληλα, το έργο αφορά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Αξίζει, ακόμη να σημειωθεί, πως η

Διαβάστε περισσότερα...