Δελτία Τύπου

Απόφαση Αποχώρησης του Δήμου Αρταίων από το Σύνδεσμο Ύδρευσης. Αλήθεια, τι άλλαξε;

22 Οκτωβρίου 2012

 

Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη αλλά και σκεπτικισμό την αναγραφή στα θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της 8ης Οκτωβρίου 2012 του Δήμου Αρταίων με θέμα την αποχώρησή του από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Πεδινών και Ημιορεινών Δήμων Νομού Άρτας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η συνεδρίαση εκείνη ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

Πιστέψαμε έστω για λίγο ότι η τυχαία εκείνη αναβολή θα είχε λειτουργήσει θετικά και θα έδινε την ευκαιρία για δεύτερες, περισσότερο θετικές σκέψεις που δεν θα έρχονται σε αντίθεση με την σαραντάχρονη λειτουργία του Συνδέσμου και που τις τύχες του στο μεγαλύτερο διάστημα καθόριζε δια των εκπροσώπων ο Δήμος που σήμερα προβάλλει θέμα αποχώρησης.

Δυστυχώς δεν επαληθευτήκαμε. Το Δ.Σ. του Δήμου Αρταίων, χωρίς να ζητήσει την γνωμοδότηση των Τοπικών κοινοτήτων, με πρόταση

Διαβάστε περισσότερα...

Τεράστια προβλήματα για τη μεταφορά των μαθητών

15 Οκτωβρίου 2012

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά συνεχίζει την επίμονη προσπάθεια να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει από την μεταφερόμενη στους Δήμους αρμοδιότητα σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης. Στα πλαίσια αυτής της ενέργειας, ακολούθησε κάθε προβλεπόμενη διαδικασία και διενήργησε ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 για τα μαθητικά δρομολόγια.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όμως, η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά μικρή και προσφορές υπήρξαν μόνο για τα έξι από τα συνολικά τριάντα επτά δρομολόγια. Οι επαγγελματίες μεταφορείς οδηγοί ταξί δεν πήραν μέρος, γεγονός που οφείλεται στο ότι ο μαθηματικός τύπος με τον οποίο υπολογίζεται η αμοιβή τους, δεν καλύπτει σε πολλές περιπτώσεις (αν όχι σε όλες) ούτε καν τα απαιτούμενα καύσιμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντική πρόοδος για τα σχολεία του Δήμου μας

11 Σεπτεμβρίου 2012

Τη μεγαλύτερη επιτυχία απ’ την ημέρα που λειτούργησε σημείωσε φέτος στις εισιτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ το Γενικό Λύκειο Κομποτίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Για πάνω από μία δεκαετία είχε καθιερωθεί ως το πρώτο σε επιτυχίες Λύκειο της Περιφέρειας του Νομού μας πίσω, βέβαια, από τα τέσσερα του κέντρου της πόλης των Αρταίων. Η κατεύθυνση προς το χώρο των σπουδών έχει παγιωθεί στη Δημοτική Ενότητα Κομποτίου, με αποτέλεσμα οι επιτυχίες του σχολείου μας κάθε χρόνο να είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

Ανακριβές δημοσίευμα σχετικά με «στάση πληρωμών» στους Δήμους Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων

20 Σεπτεμβρίου 2012

Έκπληξη προκάλεσε το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.aftodioikisi.gr σχετικά με τη στάση πληρωμών που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι της Ηπείρου. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους «στο κόκκινο» Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρονται και οι Δήμοι Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων. Η εν λόγω είδηση είναι προφανές πως απέχει αρκετά από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στην οποία ούτε λόγος γίνεται για στάση πληρωμών.

Είναι γεγονός πως οι Δήμοι στην πλειοψηφία τους δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις παρούσες οικονομικές δυσκολίες που περνάει ολόκληρη η χώρα. Οι επιχορηγήσεις είναι σχεδόν μηδαμινές σε σχέση με τις αρμοδιότητες που καλούνται να αναλάβουν. Όσον αφορά, όμως, στην εν λόγω στάση πληρωμών και στους Δήμους

Διαβάστε περισσότερα...

Μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δήμο Νικολάου Σκουφά για Δεκαπενταύγουστο

Μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δήμο Νικολάου Σκουφά για Δεκαπενταύγουστο

9 Αυγούστου 2012

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, μετά από επίσημη επιστολή από το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σας ανακοινώνει τη μετάβαση του Προέδρου στην Ιερά Μονή Θεοτοκιού στις 15 Αυγούστου 2012. Το πρόγραμμά του έχει ως εξής: 

 

  • 08:15 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την κατοικία του για το Δήμο Νικολάου Σκουφά Νομού Άρτας.
  • 09:30 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιερά Μονή Θεοτοκιού Άρτας.

     Θεία Λειτουργία Εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

  • 10:15 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Είναι μεγάλη η τιμή για το Δήμο μας και αναμένουμε με προσμονή την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο όμορφο μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

 

Θεοτοκιό

Θεοτόκιο ονομάζουν οι Αρτινοί το μοναστήρι της Παναγίας που βρίσκεται στη

Διαβάστε περισσότερα...