Δελτία Τύπου

ΣΚΟΥΦΑΪΚΑ 2021

ΣΚΟΥΦΑΪΚΑ 2021

Με μία σεμνή τελετή στην πλατεία Κομποτίου, το βράδυ της Κυριακής, τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Σκουφά (1779 – 1818), μιας εξέχουσας προσωπικότητας, συνιδρυτή της «Φιλικής Εταιρίας».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο - ανδριάντα του Νικόλαου Σκουφά.

Στη συνέχεια η δήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους καλεσμένους και ακολούθησε η κ. Αγγελική Μάρου, Διδάκτρων Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία παρουσίασε το Νικόλαο Σκουφά, τον άνθρωπο πίσω από τη Φιλική Εταιρεία.

Τα έργα αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ν. Σκουφά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Τα έργα αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ν. Σκουφά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Η πρώτη ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης» για το Δήμο Νικολάου Σκουφά είναι γεγονός.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Αγροτική οδοποιία υφιστάμενων δρόμων προς γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.356.000,00

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων σε διάφορες περιοχές, στις Δημοτικές Ενότητες Νεοχωρίου, Κομμένου, Πέτα, και Κομποτίου.

Οι δρόμοι αυτοί εξυπηρετούν αγροτικές καλλιέργειες, και η βελτίωσή τους θα συμβάλει στον μέγιστο βαθμό στην αξιοποίησή τους, από τους παραγωγούς του δήμου μας.
Γενικότερα, θα καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού, επιλύνοντας προβλήματα μετακίνησης μέσω της επίτευξης συνθηκών ασφαλούς και ταχύτερης μεταφοράς.
Ταυτόχρονα θα γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση των οχημάτων σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Το

Διαβάστε περισσότερα...

Καταστροφές και πλημμύρες στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

Καταστροφές και πλημμύρες στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο Δήμος Νικολάου Σκουφά μετά από τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν, σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου το τελευταίο 24ωρο, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν εντοπιστεί στη Δ. Ε Πέτα.
Στον ορεινό όγκο έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις, ενώ εκτός από τις υποδομές του Δήμου, πλημμύρησαν και υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια αλλά και καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές όπως το Νεοχώρι το Κομπότι, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Κόπραινα, η Αγία Παρασκευή, ο Παχυκάλαμος, τα Κολομόδια, ο Άγιος Δημήτριος, η Αμφιθέα κι ο Άγιος Ταξιάρχης.

Σημειώστε επίσης πως ο δρόμος Καραμούτσι – Νεοχωράκι έχει καταστραφεί και θα παραμείνει κλειστός.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με την Πολιτική προστασία βρίσκονται

Διαβάστε περισσότερα...

Καθαρισμοί και αποψιλώσεις ιδιοκτησιών

Καθαρισμοί και αποψιλώσεις ιδιοκτησιών

Ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά καλεί τους ιδιοκτήτες ή με οποιονδήποτε τρόπο νομείς οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν στον καθαρισμό τους.

Ολοκληρώθηκε η δράση του Δήμου μας «Ενισχύουμε το κοινωνικό μας Παντοπωλείο».

Ολοκληρώθηκε η δράση του Δήμου μας «Ενισχύουμε το κοινωνικό μας Παντοπωλείο».

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, συλλόγων, εταιριών και επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε η δράση του δήμου μας «Ενισχύουμε το κοινωνικό μας Παντοπωλείο».

Η Δήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση θέλει να ευχαριστήσει για τη συνδρομή τους με την παροχή τροφίμων, τον σύλλογο «ΑΓΚΑΛΙΑ», το «ΚΔΑΠ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ» τον «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΜΜΕΝΟΥ», τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «ΠΑΣ ΚΟΜΜΕΝΟΥ 1943», το Δ.Σ φαρμακοϋπαλλήλων και βοηθών φαρμακείων Άρτας, τις εταιρίες «ΑΦΟΙ ΓΙΟΛΔΑΣΗ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ», «ΒΙΚΟΣ», «BIOLAB», «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΡΤΑΣ», «ΝΟΥΝΟΥ», «ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ», «BARILLA», «SNACK BAR NO NAME», «COCA-COLA», «NEA ΟΔΟΣ», «ARLA», «ΙΟΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ», «S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, το ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» και φυσικά τους δεκάδες πολίτες που με την κίνησή τους να προσφέρουν τρόφιμα για

Διαβάστε περισσότερα...