Δελτία Τύπου

Εργασίες αποκατάστασης του καμπαναριού στην Αγία Παρασκευή

Εργασίες αποκατάστασης του καμπαναριού στην Αγία Παρασκευή

Η Εφορία Αρχαιοτήτων έδωσε την απαιτούμενη άδεια και ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του καμπαναριού της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής. Αυτά, πραγματοποιούνται από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά και την Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Πρεβέζης.
Τα έργα αφορούν στην αποκατάσταση του καμπαναριού, με τις μεθόδους της υδροβολής υψηλής πίεσης και της αμμοβολής. Με την ολοκλήρωσή τους, η εκκλησία θα αποκτήσει και πάλι την εικόνα αλλά και την αίγλη που είχε στο παρελθόν.

Αναμόρφωση της πλατείας του Πέτα

Αναμόρφωση της πλατείας του Πέτα

Η μελέτη για τη συντήρηση - αποκατάσταση και βελτίωση της πλατείας του Πέτα ολοκληρώθηκε και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Χωρίς να υπάρξει αλλαγή στη χωροθέτησή της, τα έργα θα αποκαταστήσουν τόσο την εικόνα της όσο και τη λειτουργία της στο άμεσο μέλλον.  Οι εργασίες θα επικεντρωθούν στην αποκατάσταση των δαπέδων, των περιφράξεων και των λοιπών πετρόκτιστων στοιχείων της πλατείας όπου παρουσιάζουν φθορές, με φυσικά υλικά (κυβόλιθους, πλάκες, λίθους). Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, η εικόνα του κέντρου στο ιστορικό Πέτα, θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες ενέργειες.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν:

Μήνυμα της Δημάρχου Νικολάου Σκουφά, Ροζίνας Βαβέτση με αφορμή την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μήνυμα της Δημάρχου Νικολάου Σκουφά, Ροζίνας Βαβέτση με αφορμή την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.
    Η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης και τιμής για την Ελληνική Δημοκρατία. Τιμούμε τις θυσίες όλων όσων στάθηκαν απέναντι στο φασιστικό καθεστώς που έγραψε με βία τις μαύρες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας.
Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει για πάντα γιατί αποτελεί ένα σύμβολο των ιδανικών του ελληνικού λαού. Η ιστορική μνήμη και η γνώση του παρελθόντος μας, αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στο μέλλον. Οι Έλληνες οφείλουμε να καταπνίγουμε κάθε έννοια φασισμού  που μπορεί να κρύβεται στην κοινωνία μας.
Ενωμένοι, χτίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Την δημοκρατική Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει.
 

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων FoodPanorama Expo 2019 στην Κύπρο συμμετείχε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά για τη προώθηση του Διασυνοριακού Έργου OLIVE CULTURE

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων FoodPanorama Expo 2019 στην Κύπρο συμμετείχε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά για τη προώθηση του Διασυνοριακού Έργου OLIVE CULTURE

Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε με την παρουσία του ο Δήμος Νικολάου Σκουφά στη Διεθνή Έκθεση «Food PANORAMA Expo & Οινογεύσεις 2019» που έλαβε χώρα στη Λευκωσία.

Εκπροσωπούμενος από τη Δήμαρχο κα. Ροζίνα Βαβέτση, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά συμμετείχε στην έκθεση, στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου έργου “OLIVE_CULTURE”.

Το περίπτερο του Δήμου, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει ένα από τα ποιοτικότερα προϊόντα της περιοχής μας.

Ο σκοπός συμμετοχής στην Έκθεση, ήταν η προώθηση και προβολή στο ευρύ κοινό, των στόχων και των δράσεων του έργου, στο οποίο ο Δήμος Νικολάου Σκουφά ενεργεί υπό την ιδιότητα του Επικεφαλής Εταίρου (Lead Beneficiary).

Διαβάστε περισσότερα...

Η ανακατασκευή του γηπέδου στα Κολομόδια ολοκληρώθηκε

Η ανακατασκευή του γηπέδου στα Κολομόδια ολοκληρώθηκε

Η ανακατασκευή του γηπέδου στα Κολομόδια με την επίστρωση νέου φυσικού χλοοτάπητα και την εγκατάσταση όλων των απαιτούμενων υποσυστημάτων αποστράγγισης και άρδευσης, ολοκληρώθηκε!

Αυτό είναι το ένα από τα δύο σημαντικά έργα αναβάθμισης αθλητικών υποδομών του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Με την κατασκευή τριών γηπέδων ποδοσφαίρου 5x5, στις Κοινότητες Κομποτίου, Περάνθης και Κολομοδίων, με σύγχρονο τεχνητό χλοοτάπητα, περίφραξη και ηλεκτροφωτισμό, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, θα διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλα τα Δημοτικά του Διαμερίσματα.
Θυμίζουμε πως πρόσφατα ολοκληρώθηκε και το έργο: «Αντικατάσταση Συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου 5x5 του οικισμού Πέτα» που μετέτρεψε το παλιό γήπεδο σε στολίδι.