Δελτία Τύπου

Δήμος Νικολάου Σκουφά - myKEPlive

Δήμος Νικολάου Σκουφά - myKEPlive

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά εντάχθηκε πλέον στο myKEPlive, την
υπηρεσία των ΚΕΠ, που διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης διαδικασίες
εξυπηρέτησης πολιτών.
Συγκεκριμένα η υπηρεσία διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης
διαδικασίες υψηλής ζήτησης για τέσσερις (4) κατηγορίες υπηρεσιών:
1) Πληροφόρηση – Αίτηση.
2) Εξυπηρέτηση από το δήμο σας.
3) Εξυπηρέτηση πολιτών με Αναπηρία.
4) Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις.

Ο Δήμος Ν. Σκουφά, δίπλα στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων

Ο Δήμος Ν. Σκουφά, δίπλα στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και με δεδομένο ότι ο Δήμος μας παράγει το 60% της ετήσιας παραγωγής σε εσπεριδοειδή και ακτινίδια και το 80% σε ελιές σε επίπεδο Νομού στηρίζοντας γενικώς την οικονομία στην ευρύτερη περιοχή, οφείλουμε να επισημάνουμε την δραματική και απελπιστική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι παραγωγοί μας.

Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της Ουγγαρίας στον Δήμο Νικολάου Σκουφά

Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της Ουγγαρίας στον Δήμο Νικολάου Σκουφά

Η δήμαρχος κα Ροζίνα Βαβέτση υποδέχθηκε στο δημαρχείο του Πέτα τον Πρέσβη της Ουγγαρίας κ. Erik Haupt, έναν εξαιρετικό άνθρωπο, βαθύτατα Ελληνιστή και σύγχρονο Φιλέλληνα, ο οποίος συνοδευόμενος από τον στρατιωτικό ακόλουθο της χώρας του στην Ελλάδα, συνταγματάρχη κ. Lazlo Urban, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας

Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας


Στις 25 Νοεμβρίου του 1960 οι αδερφές Μιραμπάλ πολιτικές αγωνίστριες από τη Δομινικανή Δημοκρατία, βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου, κατ' εντολή του Δικτάτορα Τρουχίλο.
Το 1970, γυναικείες οργανώσεις θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των τριών αδερφών, ξεκίνησαν έναν συνεχή αγώνα κατά της βίας των γυναικών.
Δυνατή η φωνή τους αφού τον Δεκέμβρη του 1991 ο ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοέμβρη Διεθνή ημέρα κατά της βίας των γυναικών.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ ( Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) «Γυναικοκτονία, είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση γυναικών επειδή είναι γυναίκες».
Κατά μέσο όρο 137 γυναίκες δολοφονούνται καθημερινά ανά τον κόσμο από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.
Εκτός όμως από τις γυναικοκτονίες, καθημερινά οι

Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή Τροφίμων-BYΣ Προγράμματος ΤΕΒΑ Νοεμβρίου 2020 Νο2

Διανομή Τροφίμων-BYΣ Προγράμματος ΤΕΒΑ Νοεμβρίου 2020 Νο2

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, η οποία υλοποιεί δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), σε συνεργασία με τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, καλεί τους δικαιούχος του ΚΕΑ οι οποίοι:

1.Έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ

2.Συμπεριλαμβάνονται στο πίνακα εγκριθέντων (ασχέτως αν η συνταγή αφορά διανομή Νοεμβρίου 2020, αφορά τους εγκριθέντες για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020 σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία)

3.Έχουν ως σημείο παραλαβής τροφίμων τον Δήμο Νικολάου Σκουφά

για την παραλαβή της ποσότητας που τους αναλογεί στα εξής :

Τρόφιμα: Τυρί Φέτα, Χοιρινό άνευ οστού

Διαβάστε περισσότερα...