Δελτία Τύπου

Έκτακτη χρηματοδότηση των παραγωγών ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο δήμος Νικολάου Σκουφά

Έκτακτη χρηματοδότηση των παραγωγών ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο δήμος Νικολάου Σκουφά

Έκτακτη χρηματοδότηση των παραγωγών, οι καλλιέργειες των οποίων καταστράφηκαν από τη χαλαζόπτωση, ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο δήμος Νικολάου Σκουφά .

Η ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου, έπληξε αρκετές περιοχές του δήμου Νικολάου Σκουφά, κατά κύριο λόγο τη δημοτική ενότητα Αράχθου, και προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες.

Η δήμαρχος κα Ροζίνα Βαβέτση ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη για τις καταστροφές, ζητώντας πέρα από την άμεση και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων από τον ΕΛΓΑ, να δοθεί και μια έκτακτη χρηματοδότηση ώστε οι παραγωγοί να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ισχυρή χαλαζόπτωση και καταστροφές καλλιεργιών στη Δ. Ε Αράχθου - 28/05/2020

Ισχυρή χαλαζόπτωση και καταστροφές καλλιεργιών στη Δ. Ε Αράχθου - 28/05/2020

Η άνοιξη μας αποχαιρετά δείχνοντας τα δόντια της.
Οι σημερινές ακραίες - για την εποχή - καιρικές συνθήκες, έφεραν ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε αρκετές περιοχές του δήμου μας, κατά κύριο λόγο τη δημοτική ενότητα Αράχθου, όπου σημειώθηκαν πολύ σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες.
Οι υπηρεσίες του δήμου Νικολάου Σκουφά βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες που είδαν νωρίτερα τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, και το πρωί της Παρασκευής, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα μεταβεί στις πληγήσες περιοχές.

Αναπλάσεις σε οικισμούς και σε υδατοπύργους στην δημοτική ενότητα Αράχθου

Αναπλάσεις σε οικισμούς και σε υδατοπύργους στην δημοτική ενότητα Αράχθου

Ξεκίνησαν οι εργασίες σε τρεις νέες εργολαβίες που περιλαμβάνουν αναπλάσεις σε οικισμούς όπως και επισκευές σε υδατοπύργους στην δημοτική ενότητα Αράχθου.
Τα συγκεκριμένα έργα είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και πλέον βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.
Οι χρηματοδοτήσεις για αυτά, είχαν εξασφαλιστεί τόσο από τα αρμόδια υπουργεία όπως κι από την περιφέρεια Ηπείρου.
Σημειώστε πως στην τελική τους φάση βρίσκονται και νέες μελέτες που αφορούν περαιτέρω αναπλάσεις στο δήμο μας. Κι αυτές αναμένεται να δημοπρατηθούν σύντομα καθώς ο δήμος Νικολάου Σκουφά έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από το υπουργείο εσωτερικών.

Νέο δίκτυο αποχέτευσης

Νέο δίκτυο αποχέτευσης

Ένα σημαντικό έργο υποδομής για τον δήμο μας εντάχθηκε και επίσημα πλέον στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Το συγκεκριμένο έργο αφορά στα «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Αμφιθέας και Αγίου Ταξιάρχη του δήμου Νικολάου Σκουφά», με κωδικό ΟΠΣ 5050858 και προϋπολογισμό 3,355,028,00 ευρώ. Η μελέτη είχε ολοκληρωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και τη Δευτέρα 25/05/2020 υπογράφηκε η ένταξή του έργου στο πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» από τον περιφερειάρχη Ηπείρου.

 

Καθαρισμοί κι αποψιλώσεις

Καθαρισμοί κι αποψιλώσεις

Αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας, τα συνεργία του δήμου μας άρχισαν τον καθαρισμό και τις αποψιλώσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες όπως και στην κοινότητα Κομμένου.
Αγροτικοί δρόμοι, μονοπάτια, πάρκα, παραλίες, πλατείες, βρίσκονται στο επίκεντρο, κι ενώ οι καθαρισμοί συνεχίζονται απ΄ άκρη σε άκρη σε όλο το Δήμο Νικολάου Σκουφά.
Στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν σύντομα ώστε να θωρακιστεί η περιοχή μας από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά και να διευκολυνθεί φυσικά η πρόσβαση των πολιτών μέσω της αγροτικής οδοποιίας, στις αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες.

(ακολουθούν περισσότερες φωτογραφιές)