Δελτία Τύπου

Επιστολή Διαμαρτυρίας του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά προς τη ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ Άρτας

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης, στη ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ Άρτας, κοινοποιώντας τη και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας με αφορμή τη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε από την 1-12-2017 έως και 3-12-2017 στην Τοπική Κοινότητα Μαρκινιάδας. Στην επιστολή του ο Δήμαρχος ανέφερε:

Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την "Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών"

    Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας , η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

Επιστολή του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά προς ΕΛΓΑ με θέμα την ισχυρή χαλαζόπτωση

Επιστολή του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά προς ΕΛΓΑ με θέμα την ισχυρή χαλαζόπτωση

        Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, προς το Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Ηπείρου προκειμένου να ενημερώσει για την ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την 8η Νοεμβρίου 2017 στην κτηματική περιφέρεια ολόκληρου του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Στην επιστολή του ο Δήμαρχος ανέφερε:

      Με την παρούσα επιστολή, σας κάνουμε γνωστό ότι την 8η Νοεμβρίου 2017 και ημέρα Τετάρτη, παρατηρήθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στην κτηματική περιφέρεια ολόκληρου του Δήμου Νικολάου Σκουφά με συνέπεια να πληγούν οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις των αγροτών συνδημοτών μας. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως επισκεφθεί κλιμάκιο γεωπόνων εκτιμητών τις πληγείσες περιοχές του Δήμου μας προς εκτίμηση των ζημιών.

 

                                                            

Διαβάστε περισσότερα...

Ένταξη της Πράξης «Έργα συλλογής , μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Νεοχωρίου, Παχυκαλάμου και Ακροποταμιάς του Δήμου Νικολάου Σκουφά».

Ένταξη της Πράξης «Έργα συλλογής , μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Νεοχωρίου, Παχυκαλάμου και Ακροποταμιάς του Δήμου Νικολάου Σκουφά».

       Εντάχθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου η πράξη « Έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Νεοχωρίου, Παχυκαλάμου και Ακροποταμιάς του Δήμου Νικολάου Σκουφά» με Κωδικό ΟΠΣ 5007704 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

    Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με προϋπολογισμό 12.692.296,00€. Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 30/04/2018.

Προτάσεις του Δήμου Νικολάου Σκουφά ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2017 στα Ιωάννινα , παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, έγιναν οι εξής προτάσεις που αφορούν έργα του Δήμου μας αλλά και γενικότερα του Νομού και της Ηπείρου.