Ανακοινώσεις

The latest news from the Joomla! Team

Διατήρηση και αναβάθμιση της αγροτικής κληρονομιάς

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

4η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2007-2013)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 - 2013»
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 “ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEANDER”

ΜΕΤΡΟ 41,L323  «Διατηρηση και αναβαθμιση της αγροτικης κληρονομιας»

Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραµµα ''Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013"Με ποσοστό συγχρηματοδότησης 95% από το ΕΓΤΑΑ και 5% από Εθνική δαπάνη (αρ. ΣΑΕ 082/08280000) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων. Στα πλαίσια της σύμβασης με κτηνιάτρους της περιοχής ο Δήμος περισυλλέγει, στειρώνει, εμβολιάζει, θεραπεύει και επανατοποθετεί τα αδέσποτα ζώα, όπως ορίζει ο νόμος στο φυσικό τους περιβάλλον.    

                                                                              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                   ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Αναβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Φιλελλήνια 2015"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Φιλελλήνια 2015", που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στο Πέτα το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Ιουλίου 2015, αναβάλλονται λόγω της διενέργειας δημοψηφίσματος.

 Η επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή των πεσόντων φιλελλήνων θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή 5 Ιουλίου και ώρα 20:30 στο Μνημείο Πέτα. 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, για πρώτη φορά ο εορτασμός θα τελεστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Νικολάου Σκουφά στο Πέτα.

Πρόταση και επιθυμία του Δήμου μας είναι όπως κάθε χρόνο η τέλεση του εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης να πραγματοποιείται όσον αφορά την Π.Ε. Άρτας στο μνημείο του Πέτα, σημείο αναφοράς των πεσόντων Φιλελλήνων.         

                                                                              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                   ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 2015-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά κατά τη συνεδρίασή του στις 18/05/2015 ψήφισε το  Στρατηγικό  Σχέδιο του Δήμου για την περίοδο 2015 – 2019.

Xρήση δημοτικών βοσκότοπων

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Ανακοινώνεται στους κτηνοτρόφους του Δήμου Νικολάου Σκουφά που επιθυμούν να κάνουν χρήση των δημοτικών βοσκότοπων για βόσκηση των ζώων τους, να υποβάλλουν σε οποιοδήποτε  Δημοτικό Κατάστημα, υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει τον αριθμό ζώων και τα στρέμματα δημοτικού βοσκότοπου που επιθυμούν.

    Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, εν αναμονή και της σχετικής ΚΥΑ η οποία θα καθορίζει τις εν λόγω διαδικασίες.

  Η Υπεύθυνη Δήλωση πρέπει να υποβληθεί το αργότερο ως 17 Απριλίου 2015.

 

 

Διαχείριση των απορριμμάτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων επιτυγχάνεται με την σωστή συνεργασία Δήμου και Δημοτών.

Με την συμμετοχή σας διευκολύνετε το έργο μας και μας δίνετε την δυνατότητα για ποιοτικότερες υπηρεσίες.

Για τον σκοπό αυτό παρακαλούμε να μην ρίχνετε στους κάδους ογκώδη αντικείμενα, σίδερα, εύφλεκτα και τοξικά υλικά τα οποία προκαλούν βλάβες στους κάδους και τα απορριμματοφόρα  και δημιουργούν κινδύνους για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Πρόσκληση Τμήματος Πολεοδομιών Εφαρμογών σχετικά με Πράξεις Αναλογισμού στους δρόμους του νέου Εγκ. Σχεδίου του Οικισμού Πέτα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με την υπ’ αρ. πρωτ. 111/28-05-2015 αίτηση του μελετητή Κατσούλη Αναστάσιου, Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού, υποβλήθηκαν στον ΔΗΜΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ τα κτηματολογικά διαγράμματα που αφορούν την μελέτη «Πράξεις Αναλογισμού στους δρόμους του νέου Εγκ. Σχεδίου του Οικισμού Πέτα».

Καλούνται οι φαινόμενοι ιδιοκτήτες των εμπλεκόμενων ακινήτων της περιοχής (ιδιοκτησίες που βρίσκονται στο παλιό σχέδιο στα όρια με το νέο σχέδιο) να προσέλθουν στην υπηρεσία για την υποβολή τίτλων ιδιοκτησίας και άλλων στοιχείων προς απόδειξη των ορίων τους στο Δημοτικό Κατάστημα Κομποτίου, σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της πρόσκλησης σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Π.Δ/γμα. της 26-05-1924.

Παροχή πόσιμου νερού

Σας ενημερώνουμε ότι  ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, θα προμηθεύει τους κατοίκους των περιοχών Κομμένου, Λουτροτόπου, Περάνθης και Συκεών με πόσιμο νερό για όλο το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη στο αντλιοστάσιο.

Τα μπουκάλια με το πόσιμο νερό, οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών μπορούν να τα προμηθεύονται πρωινές ώρες από τα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ   ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 7-1-2015

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. μας έστειλε σήμερα τον πίνακα με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από το ζημιογόνο αίτιο ΠΑΓΕΤΟΣ της 07-01-2015 στις καλλιέργειες παραγωγών της Δημοτικής Κοινότητας ΠΕΤΑ.

   Τα πορίσματα αυτά θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων παραγωγών για 10 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι την 08-06-2015.

   Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών και όποιος διαφωνεί με αυτά, μπορεί να υποβάλλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παραπάνω προθεσμία των 10 ημερολογιακών ημερών προσκομίζοντας ταυτόχρονα αντίγραφο της δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής που υπέβαλε.

Η Ανταποκρίτρια ΕΛΓΑ Δ.Δ. Πέτα

Μπεκρή Ευφροσύνη

ΤΗΛ.: 2681360424

Έναρξη απολυμάνσεων στις πληγείσες περιοχές

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στις πληγείσες περιοχές (Ανθοτόπου, Κομμένου,Λουτροτόπου, Αγίας Παρασκευής, Κολομο-δίων)  σε οικίες, υπόγεια, λεβητοστάσια καθώς και σε κεντρικούς αύλακες.

                                                                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                        ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ   ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς 2015

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά , δήμος της εργατιάς και κυρίως της αγροτιάς , θα γιορτάσει φέτος με τους φορείς του Δήμου την Εργατική Πρωτομαγιά.
1.Στο Πέτα στην περιοχή Μάη Θανάση όπου ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτα διοργανώνει εκδηλώσεις.
2.Στο Νεοχώρι στην περιοχή Κόφτρα Παλιομπούκα  όπου ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός θα προσφέρει χέλια και ψάρια.
3.Στο Κομπότι στην  περιοχή Πλατανιάς όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτεινού  διοργανώνει παραδοσιακό  γλέντι.
Συγχρόνως ο δήμος μας διατρανώνει την απόφαση του να συνεχίσει τους αγώνες για το δικαίωμα  όλων  των ανθρώπων στην εργασία και κυρίως για την ενίσχυση των αγροτών με στόχο την ανάπτυξη της υπαίθρου και την άρση της απομόνωσης , ιδιαίτερα των αγροτικών  περιοχών, σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του δήμου μας.
 
Ο  Δήμαρχος 
Ευστάθιος Γιαννούλης
 

Παραλαβή αιτήσεων αποζημίωσης

Ο Δήμος θα παραλαμβάνει αιτήσεις των πολιτών για την καταβολή:

  1.  έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των πλημμυροπαθών (586 ευρώ)
  2. αποζημίωσης καταστροφής οικιακού εξοπλισμού
  3. αποζημίωσης αποκατάστασης ζημιών κατοικίας


Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων υποβάλλουν τη σχετική αίτηση μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία του συμβάντος (για τις οικοσκευές το χρονικό περιθώριο ορίζεται στους δύο μήνες).

Πληροφορίες, δικαιολογητικά και αιτήσεις θα δίνονται στους ενδιαφερόμενους για την Αγία Παρασκευή και Κολομόδια από τον κ. Ν. Μπέκιο (γραφείο Αγίας Παρασκευής) και για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες από τα κατά τόπους ΚΕΠ.

Ειδικά για τον οικισμό Ανθότοπου οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται από υπαλλήλους  του Δήμου που θα εγκατασταθούν στον Παιδικό Σταθμό Ανθότοπου.
Οι επιχειρήσεις της περιοχής που επλήγη από τις πλημμύρες προκειμένου να προβούν σε ελέγχους και να καταγράψουν τυχόν ζημιές που υπέστησαν στον εξοπλισμό τους θα απευθύνονται στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Άρτας.

Τέλος, ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν τόσο το ζωικό όσο και το φυτικό κεφάλαιο της πλημμυρόπληκτης περιοχής ώστε το συντομότερο δυνατόν να αποζημιωθούν οι αγρότες της περιοχής.

Οι δηλώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, τα μελισσοσμήνη, σε γεωργικά κτίσματα και αποθηκευμένα προϊόντα (ζωοτροφές) πρέπει να γίνουν άμεσα στον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, τηλ. 26510 64730, 64735 και 64737.

Μονάδες του πρωτογενή τομέα παραγωγής που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ (φυτώρια, πτηνοτροφεία, χοιροστάσια) θα δηλώνουν τις ζημίες τους στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας (πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26813 64422, 64433, 64425 και 64455).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΤΣΑΘΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Υποκατηγορίες

Υποκατηγορίες