Ανακοινώσεις

The latest news from the Joomla! Team

Xρήση δημοτικών βοσκότοπων

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Ανακοινώνεται στους κτηνοτρόφους του Δήμου Νικολάου Σκουφά που επιθυμούν να κάνουν χρήση των δημοτικών βοσκότοπων για βόσκηση των ζώων τους, να υποβάλλουν σε οποιοδήποτε  Δημοτικό Κατάστημα, υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει τον αριθμό ζώων και τα στρέμματα δημοτικού βοσκότοπου που επιθυμούν.

    Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, εν αναμονή και της σχετικής ΚΥΑ η οποία θα καθορίζει τις εν λόγω διαδικασίες.

  Η Υπεύθυνη Δήλωση πρέπει να υποβληθεί το αργότερο ως 17 Απριλίου 2015.

 

 

Έναρξη απολυμάνσεων στις πληγείσες περιοχές

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στις πληγείσες περιοχές (Ανθοτόπου, Κομμένου,Λουτροτόπου, Αγίας Παρασκευής, Κολομο-δίων)  σε οικίες, υπόγεια, λεβητοστάσια καθώς και σε κεντρικούς αύλακες.

                                                                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                        ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ   ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Παροχή πόσιμου νερού

Σας ενημερώνουμε ότι  ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, θα προμηθεύει τους κατοίκους των περιοχών Κομμένου, Λουτροτόπου, Περάνθης και Συκεών με πόσιμο νερό για όλο το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη στο αντλιοστάσιο.

Τα μπουκάλια με το πόσιμο νερό, οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών μπορούν να τα προμηθεύονται πρωινές ώρες από τα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ   ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Παραλαβή αιτήσεων αποζημίωσης

Ο Δήμος θα παραλαμβάνει αιτήσεις των πολιτών για την καταβολή:

  1.  έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των πλημμυροπαθών (586 ευρώ)
  2. αποζημίωσης καταστροφής οικιακού εξοπλισμού
  3. αποζημίωσης αποκατάστασης ζημιών κατοικίας


Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων υποβάλλουν τη σχετική αίτηση μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία του συμβάντος (για τις οικοσκευές το χρονικό περιθώριο ορίζεται στους δύο μήνες).

Πληροφορίες, δικαιολογητικά και αιτήσεις θα δίνονται στους ενδιαφερόμενους για την Αγία Παρασκευή και Κολομόδια από τον κ. Ν. Μπέκιο (γραφείο Αγίας Παρασκευής) και για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες από τα κατά τόπους ΚΕΠ.

Ειδικά για τον οικισμό Ανθότοπου οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται από υπαλλήλους  του Δήμου που θα εγκατασταθούν στον Παιδικό Σταθμό Ανθότοπου.
Οι επιχειρήσεις της περιοχής που επλήγη από τις πλημμύρες προκειμένου να προβούν σε ελέγχους και να καταγράψουν τυχόν ζημιές που υπέστησαν στον εξοπλισμό τους θα απευθύνονται στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Άρτας.

Τέλος, ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν τόσο το ζωικό όσο και το φυτικό κεφάλαιο της πλημμυρόπληκτης περιοχής ώστε το συντομότερο δυνατόν να αποζημιωθούν οι αγρότες της περιοχής.

Οι δηλώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, τα μελισσοσμήνη, σε γεωργικά κτίσματα και αποθηκευμένα προϊόντα (ζωοτροφές) πρέπει να γίνουν άμεσα στον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, τηλ. 26510 64730, 64735 και 64737.

Μονάδες του πρωτογενή τομέα παραγωγής που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ (φυτώρια, πτηνοτροφεία, χοιροστάσια) θα δηλώνουν τις ζημίες τους στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας (πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26813 64422, 64433, 64425 και 64455).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΤΣΑΘΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Υποκατηγορίες

Υποκατηγορίες