Δελτία Τύπου

Απαλλαγή δημοτικών τελών και άλλες οικονομικές ελαφρύνσεις

apallagi dimotikwn telwn1

Με αφορμή την ισχύ των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους δημότες του και να τους ανακουφίσει σε οικονομικό επίπεδο, μετά από πρόταση της δημάρχου κας Ροζίνας Βαβέτση, η οποία έγινε αποδεκτή από το δημοτικό Συμβούλιο, ανακοινώνει τα εξής μέτρα για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί:

 

Απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

  

Απαλλαγή δημοτικών τελών για τα κυλικεία των σχολικών μονάδων του Δήμου.

 

Απαλλαγή δημοτικών τελών για τα τροφεία και τους παιδικούς σταθμούς.

 

Αναστολή της προθεσμίας που αφορά στις πληρωμές δόσεων (για τρεις μήνες – Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος) με αντίστοιχη απαλλαγή των προσαυξήσεων.

 

Μείωση μισθώματος κατά 40% για όσους νοικιάζουν δημοτικά καταστήματα.

Η ΚΕΔΕ και οι τοπικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να ενισχύουν τον δήμο μας.

maskes1

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά ευχαριστεί θερμά την ΚΕΔΕ για τη δωρεά 500ων μασκών, οι οποίες προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών των υπαλλήλων του δήμου μας, όπως επίσης και την εταιρία AG Dental Lab για τη δωρεά ασπίδων προστασίας (επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες) που κατασκεύασε στα εργαστήριά της με τη μέθοδο τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Επιστολή της δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση σχετικά με τη μετακίνηση ιατρού από το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Κομποτίου

Iatreio

ΠΡΟΣ :

κ. Ιωάννη Καρβελη ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6 ης ΥΠΕ

ΚΟΙΝ. :

1) κ. Γεώργιο Στύλιο ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΑΡΤΑΣ
2) κ. Βασίλη Κικίλια ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
3) κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ

κ. Διοικητά,
Το πολυδύναμο ιατρείο Κομποτίου εξυπηρετεί όπως είχαμε ήδη αναφέρει με το υπ΄αριθμ. 1605/10-03-2020
έγγραφό μας τις περιοχές Κομποτίου, Φλωριάδας, Αιτωλοακαρνανίας κ.λ.π με πάνω απο 3000 ασθενείς. 
Τα άτομα αυτά είναι προχωρημένης ηλικίας, επιβάλλεται να μένουν σπίτι τους κι αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν σύγχρονες μεθόδους συνταγογράφισης. Επομένως, η απομάκρυνση του γιατρού ενόψει και της πανδημίας, θα προκαλέσει άσκοπες μετακινήσεις, καθώς οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους ιατρεία και για οποιαδήποτε εξέταση, ακόμα και για την συνταγογράφηση φαρμάκων θα υποχρεώνονται να επισκέπτονται το ΤΟΜΥ Άρτας.
Ήδη οι μεταφορές με αστικές συγκοινωνίες είναι μειωμένες και η έκθεση των κατοίκων μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και να συμβάλλει στην διασπορά του ιού.
Θεωρούμε ότι η γιατρός θα πρέπει να παραμείνει στο εν λόγω πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, ώστε να δύναται να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της ΔΕ Κομποτίου και της ευρύτερης περιοχής.

Με ιδιαίτερη τιμή
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΡΟΖΙΝΑ ΒΑΒΕΤΣΗ

________________________________________

 

Δωρεάν Online Μαθήματα

online learning3

OnLine φροντιστηριακά μαθήματα για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου Νικολάου Σκουφά, από το Φροντιστήριο Αρνός

Συμμεριζόμενοι τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης κι έχοντας πάντα ως γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών, ο Δήμος Νικόλαου Σκουφά σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ΑΡΝΟΣ, παρέχουν στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, δωρεάν, online φροντιστηριακά μαθήματα, λειτουργώντας υποστηρικτικά στην εκπαίδευση τους.

Μήνυμα της Δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση

apolymansi5

Στους ανθρώπους που δεν έχουν την επιλογή να μείνουν σπίτι τους, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους δημοσιογράφους, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και ειδικότερα στους ανθρώπους που στελεχώνουν το δήμο μας να ευχηθώ καλή δύναμη! Καλή δύναμη επίσης και σε όσους χρειάστηκε να κλείσουν τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους.
Οι απολυμάνσεις σε δημοτικά κτίρια, περιφερειακά ιατρεία, πλατείες, γήπεδα, σχολικές μονάδες συνεχίζονται. Θωρακίζουμε τους πολίτες και τους υπαλλήλους του δήμου μας. Υπενθυμίζω ότι οι συναλλαγές με οποιαδήποτε δομή του Δήμου Νικολάου Σκουφά θα γίνονται τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά. Έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις θα εξυπηρετούνται κατόπιν ραντεβού. Σεβόμαστε τον συνάνθρωπο και τον εαυτό μας. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ