Δελτία Τύπου

Αίτημα του Δήμου Ν. Σκουφά προς τον ΕΛΓΑ να μη καταβληθεί το τέλος εκτίμησης των αγροτών

pagetos portokalia

Μετά την αναγγελία της 15ης Φλεβάρη για την αποζημίωση λόγω παγετού της καλλιέργειας πορτοκαλιών των αγροτών του δήμου μας, θεωρήσαμε σωστό, με αίτησή μας προς τον ΕΛΓΑ, να ζητήσουμε να μη καταβληθεί το τέλος εκτίμησης, δεδομένου ότι η φετινή χρονιά ήταν καταστροφική για τους παραγώγους και τους αγρότες της Άρτας, και λόγο των ιδιαίτερων καταστάσεων εξαιτίας της πανδημίας - αφού τόσο η ζήτηση όσο και η διάθεση των προϊόντων ήταν πεσμένη - όπως επίσης διότι οι περισσότεροι παραγωγοί κατέβαλλαν πρόσφατα τα ανάλογα τέλη για τον ίδιο λόγο.

______________________________________________

 

Απάντηση της Δημάρχου του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Ροζίνας Βαβέτση στον Αντιπεριφερειάρχη Αρτας κ. Βασίλη Ψαθά σχετικά με την ευθύνη συντήρησης της Ε.Ο στο ύψος της Αμφιθέας

FEK gia EO

"Με έκπληξη διάβασα το δημοσίευμα του κ. Αντιπεριφερειάρχη Αρτας που αφορά στην πολυσυζητημένη περιοχή της Αμφιθέας του δήμου Ν. Σκουφά.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρεται στο ΦΕΚ 690/ 04-032020 περι αρμοδιοτήτων και ισχυρίζεται ότι την ευθύνη συντήρησης της εν λόγο οδού από το 2020 και μετά την έχει ο δήμος διότι η Αμφιθέα είναι οικισμός.
Παραθέτω λοιπόν το ΦΕΚ που λέει ξεκάθαρα ότι η αρμοδιότητα ανήκει στην περιφέρεια και μόνο όπου υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια επεμβαίνει ο Δήμος.
Να ενημερώσω τον κ. Αντιπεριφερειάρχη οτι η Αμφιθέα είναι οικισμός αλλά το εγκεκριμένο σχέδιο σταματα πολύ πριν τον περιβόητο δρόμο.
Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει ζητηθεί και με το υπ αρ. 3912 29-07-2019 έγγραφο του Δήμου Ν. Σκουφά αλλά και με το το 7048 10-09-2019 η παρέμβαση και η βελτίωση της συγκεκριμένης Ε.Ο που διαπερνά και την Αμφιθέα.
Λυπάμαι πραγματικά πολύ, και πιστεύω ότι θα ήταν σοφότερο ακόμη και τώρα, αντί να μεταφέρει ευθύνες, να προβεί στον εκσυγχρονισμό της Ε.Ο που αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο του Δήμου όσο και των κατοίκων της περιοχής"

- Διαδικτυακή συζήτηση για την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής του φράγματος Πουρναρίου -

limni pournariou 666

Με τη συμμετοχή και του Δήμου Νικολάου Σκουφά ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τη Δήμαρχο κα Ροζίνα Βαβέτση, πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά, μια εποικοδομητική συζήτηση με πρωτοβουλία της «Ομάδας πολιτών για την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής του φράγματος πουρναρίου».
Με αφορμή το γεγονός, και με γραπτή της δήλωση η κ. Βαβέτση τονίζει πως:
"Είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τις απόψεις αλλά και το όραμά μας για την αξιοποίηση αυτής της πανέμορφης περιοχής και τις προοπτικές για την ανάδειξή της.
Τέτοιες πρωτοβουλίες από ανθρώπους που ενδιαφέρονται και οραματίζονται το μέλλον του τόπου μας θα μας βρίσκουν πάντα δίπλα τους".

Εκσυγχρονισμός παιδικών σταθμών του δήμου Νικολάου Σκουφά

paidikes xares 21

Δημοπρατήθηκε από το Δήμο Νικολάου Σκουφά το έργο
« Συντήρηση και βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και προμηθειών οργάνων των παιδικών σταθμών του δήμου Νικολάου Σκουφά» ύψους 150.000,00 ύστερα από πρόταση που υποβάλαμε στο υπουργείο εσωτερικών.
Αφορά στους παιδικούς σταθμούς Κομποτίου, Νεοχωρίου και Ανθοτόπου.
Επίσης, ένα νέο τμήμα βρεφικής φροντίδας ιδρύεται στο Πέτα με χρηματοδότηση 50.000 απο την ΕΕΤΑΑ Α.Ε.
Εκσυγχρονίζονται με τον τρόπο αυτό, οι δομές του δήμου μας προς όφελος των παιδιών, των γονιών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχτηκε ο δήμος Νικολάου Σκουφά -13/01/21-

111111

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχτηκε ο δήμος Νικολάου Σκουφά καθώς το αίτημά της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπιστούν άμεσα οι συνέπειες των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στις αρχές του έτους που διανύουμε, έγινε δεκτό από τα αρμόδια Υπουργεία.
Θυμίζουμε πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις 03 Ιανουαρίου, είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές ζημιές στις υποδομές του δήμου, σε σπίτια αλλά και σε καλλιέργειες.

Πρόσφατα Άρθρα