Έναρξη Σχολικού Έτους 2016/2017

Έναρξη Σχολικού Έτους 2016/2017

 

 

 

photo dimarxou 24 03 2016

 

 

 

Αγαπητά μου παιδιά και γονείς

Σεβαστοί Καθηγητές,

 

Εύχομαι η φετινή χρονιά που μόλις άρχισε, να είναι μια χρονιά παραγωγική, δημιουργική και ο καθένας και η καθεμιά σας να πετύχει τους στόχους σας.

Θέλω αρχικά να συγχαίρω τα παιδιά των συνδημοτών μας που κατάφεραν να εισαχθούν στα ανώτερα και ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας και τους εύχομαι καλές σπουδές.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειες των μαθητών που ήταν στο πλευρό τους και στήριξαν με κάθε τρόπο τις επιλογές τους.

Στους μαθητές που προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, ευχόμαστε να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα βρεθούν μπροστά τους στο μέλλον.

Αγαπητά μου παιδιά

Όλοι εμείς αλλά και οι γονείς σας και οι δάσκαλοί σας αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που σας βλέπουμε να προοδεύετε και να ανεβαίνετε με επιτυχία τα σκαλιά των επιτυχιών.

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά θα συμβάλλει και φέτος με όλες του τις δυνάμεις ώστε να μην σας λείψει τίποτα.

Ήδη ο Δήμος μας έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, για να επισκευασθούν και να ευπρεπιστούν οι αίθουσες των σχολικών συγκροτημάτων ώστε οι μαθητές του Δήμου μας να διδάσκονται σε ανθρώπινα, ασφαλή και λειτουργικά διδακτήρια.

 

Από φέτος θα λειτουργήσουν με πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ δυο ΚΔΑΠ και από του χρόνου άλλα δυο.

Πρόκειται για δομές που παρέχουν δημιουργική απασχόληση στα παιδιά κατά τις απογευματινές ώρες, προσανατολισμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες, στα ενδιαφέροντα και στις ιδιαιτερότητες του κάθε συμμετέχοντα .

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των ενδιαφερομένων μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις των παιδιών.

Ο δήμος μας συνεχίζει να διευρύνει το πρόγραμμα δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των μικρών μας συμπολιτών, με γνώμονα την ένταξη των παιδιών σε μια κουλτούρα αξιοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων δραστηριοτήτων.

Μελλοντικοί και αδιαπραγμάτευτοι στόχοι μας είναι , η διαμόρφωση των αύλειων χώρων, ώστε να είναι λειτουργικοί, ασφαλείς και προσβάσιμοι τόσο για τους μαθητές όσο και για διάφορες δραστηριότητες (αθλητικές, πολιτιστικές κ.λ.π.) πέραν του ωραρίου.

Σας διαβεβαιώνω προσωπικά ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πετύχουμε ποιότητα, ασφάλεια και στήριξη στη νέα γενιά που δίνει τη μάχη της γνώσης και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω, την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, τις Σχολικές Επιτροπές, τους ακούραστους δασκάλους και τους γονείς και κηδεμόνες οι οποίοι αποτελούν τους θεμελιώδεις συντελεστές της επιτυχίας των παιδιών μας.

Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε επιτυχία και φέτος στο έργο σας.

Καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες.

 

Ο Δήμαρχος

Ευστάθιος Γιαννούλης