Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο Άρτας

5 Φεβρουαρίου 2013

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ότι μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση χθες στο Δημαρχείο Άρτας μεταξύ του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, των τριών βουλευτών του Νομού και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας.

Τα θέματα γύρω από τα οποία κινήθηκε η συζήτηση, όπως συμπεράναμε από το σχετικό δημοσίευμα, αποτελούν ζητήματα του Νομού Άρτας και όχι του Δήμου Αρταίων. Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται είναι γιατί δεν ειδοποιήθηκε να συμμετάσχει κανένας εκπρόσωπος των υπόλοιπων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, αφού το ΤΕΙ και το ΚΕΝ Άρτας, τους αφορούν εξίσου. Ή μήπως θεωρούν πως δεν ενδιαφέρει το Δήμο Νικολάου Σκουφά η έκβαση σχετικά με τα ζητήματα του Τελωνείου και της οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου;

Σωστά αναφέρθηκε στη συνάντηση πως ο συντονισμός των δράσεων πρέπει να είναι κοινός. Παρέλειψαν, όμως, να ζητήσουν και την άποψη των ισοδύναμων φορέων της περιοχής. Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά ευαισθητοποιείται για κάθε πρόβλημα που προκύπτει και υποβαθμίζει την τοπική κοινωνία και για το λόγο αυτό, θα συνεχίσει να προσπαθεί για την επίλυσή τους.