Συνάντηση Δημάρχου Νικολάου Σκουφά με τον αναπληρωτή Υπουργό

21 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου κ. Ευστάθιου Γιαννούλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Η συζήτηση έγινε με στόχο τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων για την αναβάθμιση του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννούλης ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία της κατασκευής νέου κόμβου στη συμβολή του Κομποτίου με την Ιονία Οδό, καθώς και των απαλλοτριώσεών της.

Ακόμα, έθεσε το θέμα των αρδευτικών έργων Πέτα – Κομποτίου, όπου προβλέπεται η κατασκευή εγγειοβελτιωτικών έργων που θα αξιοποιήσουν μεγάλη έκταση και θα τροφοδοτούνται με νερό από το Πουρνάρι μέσω των έργων μεταφοράς. Η διακοπή τους, λόγω μη χρηματοδότησης, προκαλεί προβλήματα σε καθημερινή βάση και για το λόγο αυτό, άμεση πρέπει να είναι η εκκίνηση των εργασιών. Έγινε λόγος και για την ένταξη στο εν λόγω έργο και της Δ.Ε. Πέτα.

Συζητήθηκε, επίσης, η ένταξη της κατασκευής του φράγματος Κομποτίου στο ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι η σχετική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, έθεσε και το ζήτημα της αξιοποίησης της λίμνης Πουρναρίου, ώστε να δοθεί λύση στο ιδιαίτερο καθεστώς με τη ΔΕΗ.

Επεσήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης – ανάπλασης της εισόδου Άρτας – Πέτα, όπου το ένα μέρος ανήκει στο Δήμο Νικολάου Σκουφά και το άλλο στο Δήμο Αρταίων.

Σχετικά με τον Αμβρακικό και τα προβλήματα ρύπανσης που προκύπτουν από διάφορες δραστηριότητες, ο κ. Γιαννούλης έθεσε τις απόψεις του για το πώς μπορούν να επιλυθούν. Άλλωστε, βασικό μέλημα του Δήμου, αποτελεί η προστασία του ευαίσθητου αυτού οικοσυστήματος.

Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Καλογιάννη τη συμβολή του στην προώθηση ώριμων μελετών για σημαντικά έργα του Δήμου, των οποίων εκκρεμεί η ένταξή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννούλης επεσήμανε πως όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ανάπτυξη της περιοχής, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Καλογιάννης έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και δεσμεύτηκε, να ενημερώσει εγγράφως και με λεπτομέρειες σχετικά με την πορεία τους, προτείνοντας κάποιες λύσεις.