Φιλελλήνια 2012

11 Ιουλίου 2012

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Νικολάου Σκουφά οι εκδηλώσεις Φιλελλήνια στο Πέτα. Η παρουσία τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου έδωσε στον εορτασμό της Επετείου της Ιστορικής Μάχης του Πέτα ιδιαίτερη αίγλη. Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών των εκδηλώσεων, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην κεντρική πλατεία  του χωριού.

1_filel_2012

Τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις ακολούθησαν η επίσημη δοξολογία, το τρισάγιο στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων της 4ης Ιουλίου και η κατάθεση στεφάνων. Η Δημοτική Βραδιά διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτα και το τουρνουά ποδοσφαίρου με τον Αθλητικό Όμιλο Φιλελλήνων Πέτα. Την ιστορική αποτύπωση της μάχης εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Ευστάθιος Κακαριάρης ενώ τον πανηγυρικό στο μνημείο των Φιλελλήνων απήγγειλε η γνωστή ηθοποιός Καλλιρρόη Μυριαγκού. Τέλος, η συναυλία με τη Ραλλία Χρηστίδου αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για το τελευταίο βράδυ των εορταστικών εκδηλώσεων.

 

Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων αλλά και όσους μας στήριξαν με την παρουσία τους. Οι ημέρες εορτασμού είναι πάντα μία ευκαιρία για τους συνδημότες μας να έρθουν πιο κοντά, να συζητήσουν θέματα του τόπου και να διασκεδάσουν. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος μας θα συνεχίσει να δίνει εξέχουσα σημασία στη διοργάνωσή τους.

 

Το μήνυμα που οφείλουμε να κρατήσουμε από τις εκδηλώσεις αυτές, είναι η έννοια του φιλελληνισμού, στοιχείο απαραίτητο σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που ζει η χώρα μας. Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά στην προσπάθειά του να τονώσει το αίσθημα του φιλελληνισμού, ανακοίνωσε στην ομιλία του πως έχουν ξεκινήσει διαδικασίες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την πραγματοποίηση παγκόσμιου συνεδρίου στο Πέτα με θέμα το κίνημα του Φιλελληνισμού.

Ο   Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ

 
 

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

 

 

 

 

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες

 

2_filel_2012

 

3_filel_2012

 

4_filel_2012

 

9_filel_2012

 

5_filel_2012

 

6_filel_2012

 

8_filel_2012

 7_filel_2012 

10_filel_2012