Εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο

18 Ιουνίου 2012

Στις εκδηλώσεις μνήμης των 218 Μαρτύρων Ηρώων Διστομιτών Θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης. Τίμησε για ακόμα μία φορά αυτή τη μαρτυρική θυσία καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα στις 10 Ιουνίου 1944.

distomo

 

Κατά τη διάρκεια των ημερών των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε και η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, όπου και κατατέθηκε πρόταση περί τροποποίησης του καταστατικού. Συζητήθηκαν η άδικη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, στην οποία έχει ήδη αναφερθεί ο κ. Γιαννούλης με προηγούμενο δελτίο τύπου, αλλά και οι μελλοντικές κινήσεις προς την εξασφάλιση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά στέκεται πλάι στα θύματα της ναζιστικής ιστορίας και συμμετέχει ενεργά στην επίτευξη του στόχου για την αποκατάστασή τους. Στηρίζοντας πάντα το Κομμένο με το τραγικό ολοκαύτωμα, συνεχίζει με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια ηθικής, τουλάχιστον, δικαίωσης των επιζώντων και των συγγενών των θυμάτων.

Ο   Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ

 
 

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ