Μήνυμα της δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση για την επέτειο του «ΟΧΙ»

OXI 1

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και λαμπρός σταθμός στην ιστορία του έθνους μας. Η επέτειος του «ΟΧΙ» μας υπενθυμίζει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, το πάθος αλλά και την αστείρευτη θέληση του λαού μας για ελευθερία, ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια, και ακεραιότητα.

Επιβεβαίωσε επίσης το θάρρος, την γενναιότητα και την αυταπάρνηση των Ελλήνων για την προάσπιση των ιδανικών που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής για τους ανώνυμους και επώνυμους πεσόντες, και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής συλλογικής μας μνήμης.
Μιας μνήμης που πρέπει να παραμείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

Σήμερα, εμείς καλούμαστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά των προγόνων μας και να ξεπεράσουμε ενωμένοι τα εμπόδια σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.
Το μήνυμα του «ΟΧΙ» αποτελεί το φάρο και τον οδηγό μας για το μέλλον. Δυστυχώς, φέτος , λόγω της έξαρσης της πανδημίας του Covid-19 και σύμφωνα με τις οδηγίες, οι εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν.
Εύχομαι πολύ σύντομα να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας χωρίς την απειλή και τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από την έξαρση του ιού.

Χρόνια πολλά σ όλους τους ´Ελληνες και τις Ελληνίδες!


Δήμαρχος δήμου Ν. Σκουφά
Ροζίνα Βαβέτση

_________________________________________________